1. yle.fi
  2. Uutiset

Kesän suviseuroihin Liperissä löytynyt hyvin majoitusta

Suviseuroihin heinäkuun alussa odotetaan noin 65 000 vierasta. Valtaosa yöpyy asuntoautoissa, -vaunuissa ja teltoissa seura-alueella, mutta viitisen tuhatta tarvitsee muuta majoitusta.

suviseurat
Ratilainen ja Nykänen kannattelevat suurta Suviseurat-kylttiä.
Liperin Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Jouko Ratilainen ja Suviseurojen kenttätoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Nykänen ovat aloittaneet Suviseurojen valmistelun Liperissä heti edellisen tapahtuman päätyttyä.YLE / Lea Joutsensaari

Majoitustoimikunnan puheenjohtaja Jouko Ratilainen kertoo, että tilanne on erittäin hyvä ja yksityismajoitusta on välitetty jo yli 150 kohdetta. Vuokrattavana on omakotitaloja, kesämökkejä sekä kerros- ja rivitalohuoneistoja Liperin lisäksi lähikunnissa eli Outokummussa, Polvijärvellä, Joensuussa ja Heinävedellä. Tarjolla on myös koulumajoitusta sekä seurakuntien leirikeskuksia.

Ratilaisen kertoo, että kohteet menevät netissä nopeasti. Puhelinmyynti alkaa vasta toukokuussa.

Ratilaisen mukaan hintatasokin on pysynyt kohtuudessa.

- Emme edes ota välitykseen yli 600 euroa maksavia kohteita, ettei mene kohtuuttomuuksiin. Kyse on kuitenkin vain neljästä yöstä, pääosin ihmiset ovat päivät seura-alueella, Ratilainen kertoo.

Kesämökkejä vuokrataan 200-600 eurolla, omakotitaloja Liperissä noin 500 eurolla ja kerrostalohuoneistoja esimerkiksi Joensuussa 350-400 eurolla.

- Yli 2000 euroakin on pyydetty, mutta siinä on jo rahastuksen maku.

Edullisinta on yhteismajoitus, jossa esimerkiksi koululuokkaan mahtuu kymmenen henkeä yhteensä 50 eurolla yöltä.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat järjestetään 155 hehtaarin peltoalueella Riihilahdentiellä kolme kilometriä Liperin kirkonkylästä 2.-5.7. Järjestelyistä vastaavat Liperin, Joensuun, Outokummun, Heinäveden, Keski-Karjalan, Pielisjärven, Leppävirran, Varkauden ja Kuopion Rauhanyhdistykset.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala/Marja-Liisa Kämppi

Lue seuraavaksi