Cheerleadereiden MM-kisamatka vaarassa

Suomen kolmea cheerleadingmaajoukkuetta uhkaa poisjääminen lajin MM-kilpailuista lento-ongelmien vuoksi. Helsinkiläisten Golden Spirit Angelsin ja Funky Team Gorillaz- joukkueen lentoliput on varattu tiistaille.

cheerleading
Suomen Cheerleading - maajoukkue 2009.
Suomen Cheerleadingliitto

Tamperelaisen Dream Teamin piti lähteä matkaan kohti Orlandoa, Floridaa tänään.

-Meidän lentomme on varattu tiistaille, ja ne ovat kaiken lisäksi vielä Reykjavikin kautta, Idman kertoo. Kolmas Suomen joukkueista on Funky Team Gorillazin sekajoukkue, jonka senkin pitäisi lentää Floridaan tiistaina.

Lähes sata suomalaista kilpacheerledingin harrastajaa odottaa hermostuneesti matkaanpääsyä koti-Suomessa. Puolen vuoden hikinen urrastus uhkaa valua hukkaan, mikäli matkat peruuntuvat.

-Nuoret urheilijamme ovat soitelleet jatkuvasti ja kyselleet, eikö mitään voi tehdä, kertoo Golden Spirit Angelsin eli naisten cheer-maajoukkueen valmentaja Heidi Idman. -Tilanne on aivan uskomaton.

-Olemme tehneet kovasti töitä viimeiset kuukaudet, jotta vaikea kisaohjelma saataisiin kuntoon. On todella sääli, jos kaikki se vaiva ja into on ollut turhaa, Idman harmittelee.

Golden Spirit Angels-joukkue päättää viikonlopun harjoituksissa, mitä vaihtoehtoja perille Orlandoon pääsemiseksi olisi.

Suomalaiset odottivat mitaleita

Cheerleadingin Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Orlandossa, Floridassa 22-23.4. Kansainvälisessä lajijärjestössä International Cheer Unionissa on 82 jäsenmaata, joista arviolta puolet on osallistumassa MM-kisoihin.

-Tuloslista saattaa näyttää hyvin erilaiselta viime vuoteen verrattuna, jos paljon hyviä eurooppalaisia joukkueita joutuu jäämään pois, Heidi idman sanoo. -Harmi, sillä kaikilla suomalaisjoukkueilla olisi hyvät mahdollisuudet mitaleille.

Viime vuoden MM-kilpailuista Orlandosta Suomen tuomisina oli hopea, pronssi ja neljäs sija. Yksi vahvoista kisaajista on tamperelainen Dream Team, joka voitti Freestyle-tanssisarjan pronssia vuosi sitten.

-Tällä kertaa olemme valmistautuneet kisoihin entistä paremmin tekemällä kisaohjelman, joka vastaa vielä paremmin kansainvälistä, ei pelkkää eurooppalaista tyyliä, kertoo Dream Teamin valmentaja Jenni Klemola.

- Lisäksi olemme osallistumassa varsinaisten MM-kilpailujen jälkeen seurajoukkueiden All Star-MM-kilpailuihin toisella esityksellä. Jos nyt sinne asti koskaan päästään, harmittelee Klemola.

Peruutuspaikat voivat olla kortilla

Jenni Klemola on odottanut omaa lentoaan Helsingissä jo perjantaista asti. Lentoyhtiöltä saamansa tiedon mukaan vapaita paikkoja peruuntuneen lennon sijaan voi joutua odottamaan jopa torstaille.

-Mulla on mukanani vain kevyitä vaatteita Floridan säihin, ja olen joutunut Helsingissä asuvalta siskoltani lainaamaan vähän lämmintä päälle, Klemola kertoo.

-Vaikka se ja sama, pääasia että kisapaikalle päästäisiin. Jos niin käy, kisan on pakko mennä loistavasti kaikkien näiden vastoinkäymisten jälkeen, Klemola toteaa.

Lähteet: YLE Helsinki / Anne Achte