Patikkaopas vie Madeiran levadoille

Kemiläinen matkakirjailija Pentti Korpela on julkaissut uuden patikkaoppaan - tällä kertaa vaellukset suuntautuvat Madeiralle. Madeira -patikoitsijan paratiisi -teos ilmestyi huhtikuussa ja jatkaa Korpelan sarjaa suomalaisten suosimien lomakohteiden patikointioppaista.

retkeily
Madeira - patikoitsijan paratiisi -teoksen kansi
Pentti Korpelan neljäs vaellusopas esittelee Madeiran patikkareittejä.YLE

Korpelan edelliset kirjat esittelivät Gran Canarian, Teneriffan ja Espanjan aurinkorannikon patikointireittejä. Sarjan neljäs osa esittelee 42 Madeiran vaellusreittiä karttoineen ja ohjeineen.

Kirjan reitit on suunniteltu paitsi ajatellen kaikenkuntoisia ja -tasoisia vaeltajia, myös helppoa saavutettavuutta suomalaisille turisteille. Reiteille on helppo päästä suomalaisten suosimalta Lidon hotellialueelta.

Korpela kertoo patikoineensa saarella jopa tuhat kilometriä kirjaa valmistellessaan. Raskas työ on vaatinut myös pitkää oleskelua kohteessa.

- Patikkareitteihin tutustumisen lisäksi täytyy perehtyä myös paikalliseen elämään ja kulttuuriin. Yhtä kirjaa varten kohteessa pitää oleskella yhteensä puolikin vuotta, Korpela sanoo.

Sitkeyttä on vaatinut myös patikointikarttojen tekeminen, sillä osasta reiteistä kartat on jouduttu piirtämään käsityönä satelliittikuvien avulla.

Korpela ketoo, että mielenkiintoa patikointioppaiden tekemiseen myös uusista kohteista on. Loppujen lopuksi kaikki riippuu kuitenkin kustantaja Tammesta.

- Uusia teoksia tulee, jos kustantaja näkee niissä tarpeeksi kaupallista potentiaalia. Esimerkiksi Kreikka on sellainen suomalaisten suosima kohdemaa, joka kiinnostaa, Korpela sanoo.