Cheerleaderit sittenkin MM-kisoihin

Kaksi Suomen cheerleadingmaajoukkuetta on päässyt sittenkin MM-kisamatkalle Orlandoon, Floridaan. Helsinkiläinen Golden Spirit Angels ja tamperelainen Dream Team ovat matkalla Tampereelta Reykjavikin kautta Floridaan.

cheerleading
Suomen Cheerleading - maajoukkue 2009.
Suomen Cheerleadingliitto

-Puhelinsoitto matkatoimistolta tuli molemmille joukkueille tänä aamuna. Icelandair oli käyttänyt hyväkseen Suomen ilmatilan pientä aukkoa ja lähettänyt koneen Tampereelle. kertoo Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela.

Maajoukkueet yöpyvät Reykjavikin kentällä ja jatkavat kohti Yhdysvaltoja huomisaamuna. Cheerleadingin Maailmanmestaruuskilpailut pidetään Orlandossa, Floridassa torstaina ja perjantaina 23.-24. huhtikuuta.

-Aivan uskomaton tuuri, huokailee Dream Teamin valmentaja Jenni Klemola juuri ennen koneeseen nousua Tampere-Pirkkalan kentällä. Tämä merkitsee joukkueelle tavattomasti, että sittenkin päästään kisoihin.

-Lisämaksua per kilpailija tulee reilu 600 euroa, mutta kukaan ei epäröinyt sekuntiakaan kun tämä mahdollisuus tuli, sanoo Klemola.

-Visat vain vinkumaan ja huolehditaan raha-asioista sitten myöhemmin.

Suomalaistuomarit jumissa kotimaassa

Suomalaismaajoukkueilla on hyvät mahdollisuudet mitaleille omissa sarjoissaan, vaikka kovin monta eurooppalaistuomaria ei paikalle saavukaan.

-Neljän suomalaistuomarin ja kaikkien liiton tukihenkilöiden lennot on toistaiseksi peruttu, kertoo Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela.

-Tottakai tästä on haittaa Suomen joukkueille, mutta viime vuoden tason perusteella suomalaiset ovat varmasti silti lähellä kärkeä.

Myös Suomen kolmas maajoukkue, helsinkiläinen sekajoukkue Funky Team Gorillaz uhkaa jäädä koti-Suomeen.

Hermostuttavasta tianteesta yritetään silti löytää myös huumoria.

-Ajateltiin käydä katsomassa Islannissa sitä kuuluisaa tulivuorta, Dream Teamin Jenni Klemola nauraa.

Lähteet: YLE Helsinki