Korkeakouluihin riittää hakijoita

Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla toimivien korkeakoulujen hakijamäärät ovat hyvässä kasvussa. Hakijamäärät ovat kasvaneet kaikissa alueen korkeakouluissa.

Vaasa
YLE / Juha Kemppainen

Seinäjoen ammattikorkeakoulu kirjasi kevään nuorten yhteishaussa ensisijaisten hakijoiden osalta kolmentoista ja Vaasan ammattikorkeakoulu kymmenen prosentin kasvun edellisvuoteen verrattuna.

Seinäjoelle pyrki lähes 1570 ja Vaasaan noin tuhat ensisijaista hakijaa. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa vetovoimaisimmat nuorten koulutusohjelmat olivat edelleen fysioterapia, sosiaaliala ja hoitotyö. Vaasassa kärjessä ovat matkailu, sosiaaliala ja terveydenhoitotyö.

Seinäjoella nuorten haussa yhtä aloituspaikkaa kohti oli 2,21 hakijaa, Vaasassa 1,95 hakijaa.

Myös aikuisten amk-tutkintojen hakijamäärät ovat olleet hyviä. Seinäjoella aikuisten keskuudessa suosituimmaksi koulutusalaksi hakijamäärillä mitattuna nousi bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma. Kyseinen koulutusohjelma järjestetään ensimmäistä kertaa, ja se on mahdollista toteuttaa työn lomassa.

Vaasan kampus vetovoimainen

Myös ruotsinkielisen kauppakorkakoulu Hankenin hakijamäärät kasvoivat sekä Helsingissä että Vaasassa. Erityisen merkittävä nousu oli Hankenin Vaasan kampukseen. Vaasaan Hankenille haki 211 henkilöä, kun heitä viime vuonna oli 139. Vaasan hakijat kasvoivat siis kolmanneksella.

Vaasan yliopiston kaikkien hakemusten määrä kasvoi neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna.

Åbo Akademille vuosi oli ennätyksellinen. Kaikkiin Åbo Akademin koulutuksiin haki kaikkien aikojen ennätysmäärä eli 2375 henkilöä. Kasvua viime vuoden kokonaismäärään oli neljänneksen verran. Esimerkiksi Pietarsaaren lastentarhanopettajakoulutukseen hakijoita oli viidenneksen edellisvuotta enemmän.

Lähteet: YLE Pohjanmaa