Nuorisoteattereiden voitto Lempäälään

Ramppikuume-nuorisoteatterifestivaalin voittajaksi on valittu Lempäälän nuorisoseuran näytelmä Pesä. Tuomaristo kehui esitystä ehjäksi kokonaisuudeksi.

kulttuuri

Näytelmän on käsikirjoittanut Marjaana Ohralahti, ohjannut Jyri Siimes. Musiikista on vastannut Oskari Toivonen. Nuorten tekijöiden ryhmä sai kiitosta myös hyvästä ryhmähengestä ja vahvoista roolisuorituksista.

Tekijät saivat Pesä-näytelmästä Ramppikuumeen kiertopalkinnon ja 1000 euron stipendin. Tuomaristossa olivat näyttelijä-kirjailija Reidar Palmgren, tanssija-koreografi Hanna Rosendahl ja juontaja-toimittaja Reijo Salminen.

Rautalammin Satulateatteri palkittiin puolestaan Isin talviuni –esityksestään Leimahdus-palkinnolla ja 500 euron Nuori Kulttuuri – stipendillä. Näytelmä kuvaa työuupumuksen ja masennuksen vaikutuksia perheen tasapainoon. Festivaalilla jaettiin lisäksi useita muitakin stipendejä ja kunniamainintoja.

Ramppikuume nuorisoteatterifestivaali järjestettiin viime viikonloppuna nyt 14. kertaa. Kankaanpäähän kerääntyi pari sataa 13–20-vuotiasta nuorta teatterintekijää. Festivaalilla nähtiin yhdeksän esitystä eri puolilta Suomea.

Lähteet: YLE Uutiset