Lentokielto peruu keikkoja Suomessa

Lentokiellon takia muutamia ulkomaisten artistien esiintymisiä Suomessa on peruuntunut. Esimerkiksi Helsingissä perjantaina järjestettäväksi tarkoitetun hevitapahtuman amerikkalaisbändien esiintymiset on peruttu. Myöskään käynnissä olevan Funky Elephant -festivaalin brittiläinen pääesiintyjä ei päässe saapumaan Suomeen.

viihde
Funky Elephant -festivaalin pääesiintyjän Herbaliserin matka Helsinkiin peruuntui. Sen paikan ottaa Asa & Jätkäjätkät.Eva Vermandel

Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa perjantaina järjestettäväksi tarkoitettu True Metal Masters -tapahtuma jäi ilman ulkomaisia artistejaan lentokiellon takia. Gloriassa piti esiintyä amerikkalaiset Omen ja Savage Grace, mutta bändejä ei saatu ajoissa paikalle.

- Harmittaa mutta minkäs teet. Pääsen ainakin tekemään lapun Glorian ovelle, että bändit peruuntuneet tulivuorenpurkauksen takia. Pitää ottaa valokuva siitä lapusta, nauraa tuottaja Juha Oinonen.

Helsingissä Funky Elephant -festivaalin pääesiintyjä brittiläinen The Herbaliser Band ei esiinny tapahtumassa. Myös muutaman muun artistin pääseminen maahan on hyvin epätodennäköistä ja festivaali yrittää etsiä tilalle korvaavia esiintyjiä.

Lauantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty Suomen kovimpiin live-ryhmiin lukeutuva Asa & Jätkäjätkät, joka tulee koko bändillään huipentamaan tämänvuotisen festarin kotimaisin voimin. Dalindèon seurassa vieraileva Bajka tullaan myös näkemään suunnitellusti lavalla lauantaina, koska hän saapui Suomeen jo torstaina.

Sorry And The Sinatras -yhtyeen perjantai-illan keikka Helsingin Virgin Oil Co:ssa peruuntui Islannin tulivuorenpurkauksen aiheuttaman lentoliikenteen katkoksen vuoksi. Ennakkoon ostetut liput lunastetaan takaisin niiden ostopaikoissa.

Suurempia ulkomaisten artistien konsertteja ei kuitenkaan tulevalle viikonlopulle satu. Esimerkiksi suurimmalla konserttijärjestäjällä Live Nationilla on viikonvaihteessa vain muutama pienempi keikka, joiden artistit ovat joko jo saapuneet maahan tai tulevat Ruotsista laivalla.

- Tänä viikonloppuna on vähän vähemmän ulkomaisten artistien keikkoja, mutta keväämmällä tahti hieman tiivistyy. Jos tilanne jatkuu pidempään, niin silloin artisteille täytyy tehdä vaihtoehtoisia matkasuunnitelmia, kertoo tiedottaja Maritta Kettunen.

Lähteet: YLE Uutiset / Ville Vedenpää