1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. retkeilyteltat

Taneli tarkenee telttailla

Netin yhteisöpalvelu Facebook villitsee tekemään vaikka mitä. Jyväskyläläinen Taneli Minkkinen sai ryhmäänsä 10 000 jäsentä ja päätti huhtikuun alussa lunastaa tähän liittyvän lupauksensa yöpyä kuukausi teltassa. Kevätyöt ovat olleet välillä kylmiä, mutta lämmin makuupussi on taannut miehelle kunnon unet.

retkeilyteltat
Markku Saarinen kävi haastattelemassa Taneli Minkkistä YLE Radio Keski-Suomen aamulähetykseen tiistaina.YLE Keski-Suomi / Markku Saarinen

Jyväskyläläisen kauppakeskuksen katolle pystytetty vihreä teltta ei ole herättänyt ohikulkijoissa suurempaa kummastusta, mutta netin kautta Tanelin huhtikuista telttaretkeä ovat seuraneet jopa miljoonat silmäparit.

Taneli laittaa nettiin joka ilta katolta live-kuvaa Bambuser-palvelun kautta ja hänen videonsa ovat olleet myös netin videopalveluissa katsottuja pätkiä.

- Oikein hyvin olen täällä pärjännyt. Toissayö oli kyllä vilpoinen, mutta onneksi on lämmin makuupussi. Hyvin on täällä nukuttanut, eikä ole ollut kylmyydestä tietoa, vakuuttaa Taneli niille, jotka epäilevät koleiden kevätkelien aiheuttaneen hänelle univajetta.

Tanelin mukaan päätös nukkua kuukausi teltassa oli hetken päähänpisto ja miehen mielestä kaikkea pitää kokeilla.

- Tietysti tässä on tarkoitus katsoa, miten yhteisölliset mediat pelittää ja olen kyllä huomannut, millainen voima näissä yhteisömedioissa on.

Tanelin telttailu päättyy näillä näkymin vappubileisiin ja hän kertoo, ettei sopeutuminen takaisin tavalliseen sänkyyn tule olemaan ongelma.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi