1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaatehuolto

Ministeriö: Armeijan vaatehuolto jatkossakin Sodankylässä

Puolustusministeriö jarruttelee armeijan vaatehuollon keskittämistä yksinomaan Säkylään ja Mikkeliin. Ministeriö haluaa säilyttää mahdollisuuden hankkia vaatetushuoltoa jatkossa myös Sodankylästä kumppanuusyritykseltä.

Kuva: Yle

Pääesikunta haluaisi siirtää Pohjois-Suomen vaatehuollon ja korjaukset Puolustusvoimien Vaatetuskorjaamon vastuulle vuodesta 2015 lähtien. Suunnitelma keskittämisestä olisi tarkoitus tehdä vuosien 2011-12 aikana.

Puolustusministeriön mielestä vielä ei ole aihetta päättää siitä, että vaatehuoltoa ei enää ostettaisi Sodankylästä kumppanuusmallilla. Kumppanuussopimus Comforta Oy:n kanssa päättyy vuonna 2014. Kumppanuuden kokemukset tulee ottaa huomioon kun vaatehuollon kehittämisestä päätetään, korostaa ministeriö.

Sen sijaan puolustusministeriö kannattaa pääesikunnan esitystä yhdistää Säkylän ja Mikkelin vaatetuskorjaamot Puolustusvoimien vaatetuskorjaamoksi ensi vuoden alussa. Vaatetuskorjaamon johto sijoitetaan Säkylään ja Mikkelin vaatetuskorjaamo jatkaa toimintaansa Vaatetuskorjaamon toimipisteenä.

Puolustusministeriön mielestä armeijan omassa toiminnassa tulisi jatkossa keskittyä vaativan sotavarustuksen huoltoon ja korjaukseen vaatteiden pesemisen lisäksi. Myös vuokratekstiilien hyödyntämistä tulisi selvittää.

Pääesikunta: Sodankylästä luovuttava

Armeijan vaatetusta huolletaan nykyisin Säkylässä, Mikelissa, Sodankylässä sekä joukko-osastojen varusvarastoilla. Pääesikunta on aiemmin kaavaillut, että kaikki sotavarusteiden huolto keskitettäisiin Säkylän vaatetuskorjaamoon ja Sodankylän ja Mikkelin vaatetuskorjaamoista luovuttaisiin.

Sodankylän vaatetuskorjaamon toimintaa on pyörittänyt vuodesta 2007 lähtien Comforta Oy, jonka palvelukseen siirtyi liki 30 puolustusvoimien entistä työntekijää.

Puolustusministeriö informoi valtionhallinnon alueellistamisen koordinaatioryhmää armeijan vaatehuollon kehittämisestä tiistaina.