1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusministeriö torppasi pääesikunnan vaatetuskorjaamosuunnitelmat

Puolustusministeriö jarruttelee armeijan vaatehuollon keskittämistä yksinomaan Mikkeliin ja Säkylään. Pääesikunta haluaisi siirtää Pohjois-Suomen vaatehuollon ja korjaukset Mikkeliin ja Säkylään vuodesta 2015 lähtien.

Säkylä
Mikkelin vaatetuskorjaamo.
YLE

Ministeriö kuitenkin haluaa säilyttää mahdollisuuden hankkia vaatetushuoltoa jatkossa myös Sodankylästä kumppanuusyritykseltä.

Sen sijaan puolustusministeriö kannattaa pääesikunnan esitystä yhdistää Säkylän ja Mikkelin vaatetuskorjaamot Puolustusvoimien vaatetuskorjaamoksi ensi vuoden alussa. Vaatetuskorjaamon johto sijoitetaan Säkylään ja Mikkelin vaatetuskorjaamo jatkaa toimintaansa Vaatetuskorjaamon toimipisteenä.

Mikkelin vaatetuskorjaamo työllistää tällä hetkellä 50 henkilöä. Mikkelin yksikössä pestään ja korjataan puolustusvoimien vaatteita noin miljoona kiloa vuodessa. Kaavaillun keskittämisen jälkeen Pohjois-Suomen yksikköön jäisi hoidettavaksi Puolustusvoimilta niin sanottu helppo pyykki, kuten lakanat ja pyyhkeet.

Armeijan vaatetusta huolletaan nykyisin Säkylässä, Mikelissa, Sodankylässä sekä joukko-osastojen varusvarastoilla. Pääesikunta on aiemmin kaavaillut, että kaikki sotavarusteiden huolto keskitettäisiin Säkylän vaatetuskorjaamoon ja Sodankylän ja Mikkelin vaatetuskorjaamoista luovuttaisiin.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi