1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkanjärjestäjä: Vielä ei kannata perua pakettimatkoja

Tuhannet lomamatkan varanneet suomalaiset jännittävät parhaillaan, toteutuuko varattu matka. Vielä ei ole syytä perua esimerkiksi torstaina tai perjantaina lähteviä matkoja, sanoo Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi.

Ulkomaat
Aurinkomatkojen toimistossa henkilökunta palvelee asiakkaita.
YLE

Tähän mennessä kolmella suurimalla valmismatkojen järjestäjällä, Aurinkomatkoilla, Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla noin 5 500 asiakkaan matkat ovat peruuntuneet.

- Ei ole mitään syytä perua esimerkiksi torstain tai perjantain matkaa vielä, koska se voi toteutua. Olkoonkin, että se on aika epätodennäköistä nyt näiden ennusteiden valossa, mutta kukaan ei tiedä miten tämä tilanne kehittyy, sanoo Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi.

Matkanjärjestäjät ovat tiedottaneet tilanteesta asiakkailleen sitä mukaa kun lentokieltoja on jatkettu, yleensä päivän pari etukäteen.

Matkan varanneista suurin osa on ottanut rahansa takaisin, toiset ovat siirtäneet matkaansa eteenpäin.

Asiakkaat suhtautuneet rauhallisesti

Normaalien peruutus- ja muutosehtojen mukaan asiakas voi peruuttaa matkan ja saada rahansa takaisin, jos matkallelähtö viivästyy yli kolmekymmentä tuntia. Meretniemen mukaan peruutus- tai siirtohaluja on ollut melko vähän.

- Asiakkaat ovat aika rauhallisesti suhtautuneet tähän. Loppuviikonkin asiakkaat ymmärtävät, että jos taivaat aukeaa ja matka toteutuu niin hyvä niin, jos näin ei käy niin he kuitenkin saavat rahansa takaisin.

Tilanteen tasaannuttava ensin

Tuhannet suomalaiset ovat varanneet matkan tälle viikolle. Matkanjärjestäjät aloittavat kuitenkin matkat uudelleen vasta sitten, kun näyttää varmalta, että matkustajat saadaan lennätettyä myös takaisin.

- Se, että Helsinki-Vantaan lentokenttä tai joku muu kenttä avataan väliaikaisesti, ei vielä tarkoita sitä, että asiakkaita lähdettäisiin viemään kohteisiin. Tarvitaan tietysti aika hyvä varmuus, että tämä tilanne pysyy hyvänä, sanoo Meretniemi.

Tulivuorenpurkaus sattui sikäli hyvään saumaan, että talven matkailusesonki on päättynyt ja kesäsesonki on vasta edessä päin.

- Jos tämä ois tullut muutama viikko aikasemmin tai muutama viikko myöhemmin niin ois ollut paljon enemmän matkustajia, joiden matkat olis menneet pilalle, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi