"Sukari herättelee päättäjiä"

Kiimingin kunnanjohtaja Jukka Weisell sanoo, että Toivo Sukarin esiintulo on pikemminkin viesti päättäjille. Weisell ja Sukari ovat olleet puhelinyhteydessä tänä aamuna. Toisin kuin Aamulehden haastattelussa annetetaan ymmärtää keskusteluja Ideaparkista käydään edelleen.

Kotimaa

Kiimingin kunnanjohtaja Jukka Weisell kuuli Ideaparkki -hankkeen kaatumisesta YLE Oululta.

- Kyllä siinä aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun, totesi Weisell.

Aamulehden haastattelussa kauppias Toivo Sukari toteaa, että Lempäälän Ideapark jää ainoaksi. Hänen mukaansa muutaman viikon kuluttua valmistuva kauppapaikkaselvitys Oulun seudulla ei muuta enää mitään. Sukari kertoo Aamulehdessä, että hän olisi ollut valmis rakentamaan ennen lamaa useampia Ideaparkeja, mutta lupa-asioita ei saatu kuntoon.

Kiimingin kunnanjohtaja sanoi YLE Oululle antamassaan haastattelussa, että Toivo Sukarin motiivina haastattelussa oli herätellä päättäjiä. Hän ei suostunut paljastamaan keskustelun yksityiskohtia. Weisell kuitenkin sanoi, että aiheena on ollut muun muassa se, missä hengessä Sukari on Aamulehdessä esiintynyt.

- Ei tässä kuitenkaan mistään uhkailusta ole kyse. Faktaa on kuitenkin se, että Suomessa kauppapaikkojen rakentaminen on tehty liian vaikeaksi, sanoi Weisell YLE Oulun haastattelussa.

Onko siis mahdollista, että Ideapark rakennetaan sittenkin?

- Keskustelua käydään edelleen, totesi kunnanjohtaja Jukka Weisell.

Lähteet: YLE Oulu