Lakko vie leivän hyllyistä

Elintarviketyöläisten liiton lakko tuntuu Lahdessa Fazerin leipomossa, Hartwallilla ja Felix Abballa. Leipähyllyissä lakko näkynee jo huomenna, mutta olutta ja virvoitusjuomia riittää.

Kotimaa
YLE

Hartwallilla tuotanto pysähtyi yöllä, kun kolme ja puolisataa työntekijää aloitti lakon. Tuotanto- ja toimitusketjun johtaja Timo Seppä sanoo, että olutta ja virvoitusjuomia riittää vappuviikollekin, mutta jotkut yksittäiset tuotteet saattavat loppua.

Fazerilla leivän valmistus jatkuu muutaman kymmenen esimiehen voimin loppuviikolla. Lakossa on vajaa kolme sataa työntekijää.

Oululaisen Leipomon toimitusjohtaja Petri Kujala arvioi, että lakko alkaa näkyä kaupoissa todenteolla torstaina. Keskiviikkona leipää arvioidaan kaupoissa riittävän, mutta toimitukset voivat Kujalan mukaan olla paikoittain myöhässä.

Lakon aikana Oululaisen Leipomo leipoo vain tärkeimpiä tuotteitaan. - Tuotannossa on viidesosa tuotenimikkeistä, ja määrällisesti tuotanto putoaa noin puoleen normaalista, sanoo toimitusjohtaja Petri Kujala.

Elintarvikealan lakko päättyy perjantaina, mutta ensi viikolla liha- ja leipähyllyjä voivat taas rokottaa työnantajapuolen uhkaamat, liha-alan ja leipomoiden työsulut.

Lähteet: YLE Lahti