Shepherd’s pie – Paimenen piiras

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Shepherd's pie eli paimenpiiras.YLE / Raila Paavola

250 g Lampaan jauhelihaa

250 g Naudan jauhelihaa

2 kpl Keltasipulia

2 kynttä Valkosipulia

2 oksaa Timjamia

1 oksa Rosmariinia

3 kpl Tomaatteja

1 kpl Porkkanaa

100g Herkkusieniä siivuina

2 rkl Oliiviöljyä

2 rkl Worcestershire-kastiketta

n. 1 l vähäsuolaista lihalientä

suolaa ja valkopippuria

kuorrutusmuusi:

500 g Jauhoista perunaa

2 dl Maitoa

1 dl Kermaa

50 g Voita

30 g Parmesaania raastettuna

2 kpl Keltuaisia

Ripaus muskottipähkinää

- hienonna sipuli ja valkosipuli

- ruskista jauhelihat oliiviöljyssä ja lisää sipulit sekä hienonnetut yrtit

- kuutioi tomaatit ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja lisää pataan

- lisää viipaloidut herkkusienet

- lisää liemi

- hauduta kannen alla niin kauan että porkkanat on pehmeitä

- jos kastike tuntuu liian vetiseltä, kaada pois osa liemestä tai anna kiehua hetki ilman kantta

- mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla

- valmista perunamuusi, mausta raastetulla Parmesan-juustolla ja lisää keltuaiset ja muskotti

- laita jauhelihakastike annosvuokaan ja pursota tai lusikoi päälle perunasose

- gratinoi uunissa 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea

- paistoksen voi myös pakastaa ennen gratinointia vaikkapa vierasvaralle

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa