1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Maa-artisokkakeitto ja katkaraputoast

Maa-artisokkakeitto, lisukkeena katkaraputoast. Kuva: YLE / Raila Paavola

500 g maa-artisokkia

1 keltasipuli

2 valkosipulin kynttä

300 g jauhoista perunaa (puikulaa, rosamundaa tai van goghia)

2 rkl voita

1,4 l mietoa kana- tai kasvislientä

3 dl kuohukermaa

(pari tippaa tryffeliöljyä)

suolaa ja valkopippuria myllystä

- Kuori ja kuutioi maa-artisokat ja perunat ja laita kylmään veteen ettei artisokat tummu. Kuori sipuli ja valkosipuli ja kuutioi.

- Kuumenna voi kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja perunat ja kuullota hetki. Lisää liemi.

- Kypsennä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, eli noin 10–15 minuuttia.

- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai mixerissä ja mausta

- Lisää vielä kerma ja kiehauta keitto.

- Lisää halutessasi pari tippaa tryffeliöljyä.

Katkaraputoast

300 g katkaravun pyrstöjä kuorittuna

50 g punasipulia hienonnettuna

15 g tilliä hienonnettuna

50 g majoneesia

muutama tippa Tabascoa

suolaa ja valkopippuria myllystä

paahtoleipää

- Hienonna katkaravun pyrstöt tai jätä kokonaisiksi ja lisää muuta raaka-aineet, mausta.

- Paahda leipä ja leikkaa neljään osaan

- lusikoi katkarapumassaa leivälle ja laita toast keskelle keittolautasta

- kaada keitto lautaselle