Sukarin ilmoitus ei hetkauta Vihdin suunnitelmia

Vihdin kunnanjohtaja Kimmo Jarva sai yllätyksenä uutisen, jonka mukaan Toivo Sukari hautaa suunnitelmansa Ideaparkin rakentamisesta kuntaan. Jarvan mukaan Vihdin tavoitteisiin maakuntakaavan suhteen Sukarin turhautuminen ei vaikuta.

Toivo Sukari
YLE / Mirka Kainulainen

Vihdin johto sai tietää liikemies Toivo Sukarin aikeesta luopua Ideapark-hankkeestaan lehdestä lukemalla. Kunnanjohtaja Kimmo Jarva kertoo ottaneensa uutisen vastaan ristiriitaisin tuntein.

– Kyllä tämä tuli yllätyksenä, mutta nyt kun asiaa on mietitty, niin ei se muuta tilannetta.

Vihti haluaa kuitenkin edelleen kehittää Etelä-Nummelaa aiemman suunnitelman mukaan. Maakuntakaavaan halutaan muutos, joka mahdollistaa kaupan suuryksiköiden, länsiradan ja asutuksen kaavoituksen. Jarvan mukaan kokonaisuus ei ole muuttunut mihinkään.

– Onko siellä sitten Ideapark vai mikä sen jälkeen kun kaava on vahvistettu, on tietysti kysymys. Olen Sukarin kanssa tänään asiasta puhunut ja hän toisti sen, mitä sanoi tiedotusvälineille, eli syynä Ideapark-suunnitelmasta luopumiseen on turhautuminen kaavoituksen hitauteen ja vaikeuteen.

Jarva uskoo, että Sukarinkin mieli voi muuttua, jos maakuntakaava saadaan vahvistettua Vihdin toiveiden mukaiseksi. Asia on ollut vahvassa vastatuulessa, koska ympäristöministeriö on pyrkinyt suitsimaan hypermarkettien rakentamista autoistumisen takia.

Lähteet: YLE Helsinki