1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pouttu Konserni

Pouttu toimii pakastevarastojen turvin

Elintarviketeollisuuden lakko ei pysäytä keskipohjalaisten lihanjalostajien toimintaa. Sekä Snellmannin että Poutun tuotantolaitokset ovat lakon ulkopuolella. Tuorelihaa Atrialta ostava Pouttu turvautuu pakastettuun raaka-aineeseen.

Kuva: Kalle Niskala / YLE

Kannuksessa toimiva lihatalo Pouttu Oy on pitkälle riippuvainen Atrian Nurmon lihatoimituksista. Parhaillaan menossa oleva lakko on pysäyttänyt lihantoimitukset Nurmosta. Osin kotimaisen lihan jättämää aukkoa paikkaa tuonti ulkomailta, sanoo johtaja Heikki Laitala Poutulta.

Pääosa tuotteista kuitenkin tehdään kotimaisesta lihasta. Poutulta vakuutetaan, että tuotanto ja pakkaus jatkuvat normaalisti pakkasvarastojen turvin.

- Meillä on myös varastoa sen verran, että muutaman päivän seisokki ei vaikuta meihin, vakuuttelee Heikki Laitala.

Varastoja on Poutulla nostettu jonkin verran lakonuhkan myötä. Määrät eivät kuitenkaan ole Laitalan mukaan olennaisesti normaalia suurempiaa. Myös tuonti toimii normaalisti.

Myös työsulun aikana toiminta jatkuu

Jos työnantajan ensi viikolla uhkaama työsulku toteutuu, vaikuttaa sekin Poutun tuotantoon minimaalisesti, ennakoi Laitala.

- Joitain tuoretuotteita voi olla tarjolla normaalia vähemmän, sanoo Heikki Laitala. Pystymme kyllä toimittamaan koko tuoterepertuaarimme.

Pouttu ei kuulu elintarviketeollisuuden lakon piiriin. Yritys ei myöskään kuulu ensi viikolle suunnitellu työsulun piiriin.

Myös alueen meijerit ja leipomot toimivat normaalisti.