Sinnemäki: SDP perussuomalaisten linjoilla

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki hämmästelee SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman arvioita hallituksen maahanmuuttopolitiikasta. Sinnemäen mukaan SDP:n maahanmuuttolinjaukset ovat nyt lähentyneet perussuomalaisten näkemyksiä.

talous
Ykkösaamun vieraana työministeri, vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki.
YLE

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma arvosteli lauantain Hufvudstadsbladetissa hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa. Hänen mielestään se on vaarallista nykyisessä työttömystilanteessa ja lisää rasismia.

TV1:n Ykkösaamussa Sinnemäki vastasi, ettei hallitus ole houkuttelemassa Suomeen ulkomaisia työntekijöitä.

Sinnemäki myös tyrmäsi ajatuksen, että rasismi lisääntyisi, koska maahanmuuttajat vievät töitä suomalaisilta.

- Minusta on vähän erikoista luoda sellaista asetelmaa, että tänne tulevat ulkomaiset ihmiset sinänsä lisäävät rasismia. Se ei tunnu loogiselta päättelyketjulta, Sinnemäki arvioi.

Sinnemäen mukaan myös väitteet siitä, että hallitus houkuttelisi ulkomaisia työntekijöitä Suomeen, ei pidä paikkansa.

- Hallitus on muuttamassa tiettyjä byrokraattisia käytäntöjä, jotka liittyvät Euroopan ulkopuolelta avoimena olevia työpaikkoja hakeviin. Jos esimerkiksi syrjäseudun terveyskeskus löytäisi venäläisen lääkärin, tavoite on, että byrokratia ei olisi niin monimutkaista kuin se on ollut aikaisemmin, Sinnemäki selvitti.

Sinnemäen mielestä SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja Eero Heinäluoman viimeaikaiset maahanmuuttolinjaukset ovat tiukentuneet ja lähentyneet perussuomalaisten maahanmuuttoretoriikkaa.

Vihreät pysyvät hallituksessa

Sinnemäki vakuutti Ykkösaamussa vihreiden pysyvän hallituksessa, vaikka eduskunta hyväksyisi kaksi ydinvoimalupaa. Hän ei myöskään usko että puolue hajoaa kysymykseen ydinvoimaluvista.

-Tätä päätöstä voi olla vaikea perustella puolueen kannattajille, mutta siitä ei ole merkkejä että se aiheuttaisi puolueessa jakautumista. Kysymys hallituksessa olemisesta ei ole helppo ja se on ollut puolueessa lukuisten keskustelujen aihe jo vuosia. Itse olen sitä mieltä ettei poliittinen moraali voi olla sitä että hermostutaan sellaisesta päätöksestä joka on omien tavoitteiden vastainen ja kävellään ulos hallitusyhteistyöstä, hän painotti.

Pekkarinen pahoittanut mielensä arvostelusta

Sinnemäki kommentoi myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen perjantaina keskustan Verkkoapilalle antamaa haastattelua, jossa hän sanoi vihreiden olleen hallituksen energiaratkaisuja tehtäessä pelkkiä statisteja.

- Luulen että ministeri Pekkarinen on pahoittanut mielensä siitä että olemme arvostelleet hänen esitystään ja tämä oli vain siihen liittynyt purkaus.

Vihreät aikovat eduskunnassa viedä eteenpäin omaa esitystään energiaratkaisuista.

- Luotan siihen että kaikissa puolueissa kansanedustajat käyvät itse läpi tämän hallituksen esityksen ja tekevät itsenäisesti omat ratkaisunsa asiasta, totesi Sinnemäki.

Lähteet: YLE Uutiset