Zyskowicz: Hallitus ei haali ihmisiä ulkomailta töihin

Kokoomus aloitti lauantaina Helsingistä ja Oulusta "kuuntelukiertueen", johon puolue kutsuu kantasuomalaisia ja maahanmuuttajia keskustelemaan maahanmuutosta. Helsingissä keskustelulle antoi kasvot ulkoministeri Alexander Stubb ja Oulussa viestintäministeri Suvi Lindén. Kansanedustaja Ben Zyskowicz kommentoi Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla YLE Uutisille SDP:n eduskuntaryhmän Eero Heinäluoman lehtihaastattelupuheita.

talous

- Ensinnäkin Heinäluoma on siinä väärässä, että hallitus ajaisi politiikkaa, jossa haalitaan tänne ihmisiä ulkomailta töihin. Toiseksi, EU-maista voi jo nyt tulla vapaasti Suomeen tekemään töitä, Zyskowicz huomautti.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hyökkäsi puolueensa valtuuston kokouksessa Helsingissä puolilta päivin kokoomusta vastaan sanomalla, että kokoomuksen maahanmuuttolinja on epäselvä. Zyskowicz torjui väitteen.

- Ehkä se on Soinille epäselvä, kun hän on siellä Brysselissä ollut simpukoiden äärellä, eikä ole ehkä seurannut riittävän tarkasti suomalaista keskustelua, Zyskowicz näpäytti.

Kokoomuksen kannan mukaan työperäinen maahanmuutto on tervetullutta, "kun eletään Suomen lakien mukaan ja suomalaisten työehtojen mukaan ja pidetään huolta itsestä ja omasta perheestä".

Zyskowicz korosti että, ulkomailta Suomeen tulevat ammattilaiset, asiantuntijat ja yrittäjät hyödyttävät Suomen taloutta ja että työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan.

- Sen jokainen tietää, että pitkällä tähtäimellä me tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa. Heinäluomakaan ei voi olla eri mieltä, Zyskowicz totesi.

- Mitä tulee humanitaariseen maahanmuuttoon eli turvapaikanhakijoihin, siinä on selviä ongelmia, Zyskowicz sanoi.

Kokoomuspoliitikon mielestä ongelmia aiheuttavat EU-kansalaisten aiheettomat turvapaikanhakemukset sekä niin sanotut Dublin-tapaukset, eli jo yhdessä EU-maassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet. Turvapaikkapäätöksen saaneille pitää kokoomuksen mukaan antaa hyvät mahdollisuudet elämään ja kotoutumiseen.

Lähteet: YLE Uutiset / Mikko Haapanen