Soini: Kyytiin on tulijoita

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole huolissaan muiden puolueiden tulosta perussuomalaisten ”tontille” maahanmuuttopolitiikassa. Hän ei myöskään usko, että perussuomalaiset menettävät ääniä muille puolueille.

talous
Timo Soini
Timo SoiniYLE

- Kyllä on kyytiin tulijoita, kun kelkka liikkuu, Soini huomautti ennen puoluevaltuuston kokousta.

Hän muistutti puolueensa puhuneen asiasta jo vuosia - tai Soinin sanoin vuosilinttuulla. Puolueen järkilinjalle on nyt tungosta.

- SDP puhuu jo maassa maan tavalla. Ryhmäpuheenjohtaja (Eero) Heinäluoma kailottaa RKP:n median kautta hallituksen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumista, Soini sanoi puoluevaltuustolle lauantaina pitämässään puheessa.

Myös kokoomuksen hän arvioi ajavan puolueensa jalaksilla maahanmuutossa, mutta puhuvan niin epäselvästi, ettei kukaan saa selvää, mitä kokoomus haluaa.

"Vaalivaltit eivät lopu"

Soini sanoi ennen puoluevaltuuston kokousta, että puolueella riittää vaalivaltteja. Esimerkiksi hän otti sen, että EU on juuri luvannut Kreikalle jättilainan.

- Muut puolueet haluavat, että suomalainen veronmaksaja maksaa Kreikan Dirlandaan kustannukset, Soini huomautti puoluevaltuustolle.

Puheessaan Soini vaatii edelleen ennenaikaisia eduskuntavaaleja. Soinin mukaan suuret puolueet ovat ryvettyneet niin pahoin vaalirahan saannissa politiikan kummisediltä, että tilanne on ratkaistavissa vain uusilla vaaleilla.

- Seisova ja haiseva vesi on saatava liikkeelle, Soini perusteli.

Puheessa Soini kiitteli vastikään kuolleen Urpo Leppäsen työtä ja muistutti Leppäsen kannustaneen häntä ottamaan puheenjohtajan tehtävät vastaan. Kokous piti hiljaisen hetken puolueen perustajajäsenen ja puolueelle nimen keksineen Leppäsen muistoksi.

Lähteet: YLE Uutiset