Turisas testaa Aasian markkinoita

Sinfonista viikinkimetallia soittava hämäläislähtöinen Turisas kiertää toukokuussa Kiinassa ja Japanissa. Yksi keikoista on EXPO-maailmannäyttelyn yllätys.

Turisas
Turisaksen laulusolisti Matias Nygård
Turisaksen laulusolisti Matias NygårdYLE / Kari Mustonen

Melodista metallimusiikkia soittava Turisas lähtee valloittamaan Aasiaa. Värikkäistä maskeistaan ja roolivaatteistaan tunnettu Turisas on suomalaisten metallibändien ahkerimpia ulkomaan keikkailijoita. Se on soittanut viime vuodet lähes yksinomaan Keski-Euroopassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Aasia on vielä kokematta - mutta nyt se avautuu. Turisas kohtaa Kiinan ja Japanin metalliyleisöt toukokuussa, ja puitteet ovat mahtavat.

- Kiina on mille tahansa musiikille uusi alue ja markkina. En yhtään tiedä mitä siellä odottaa. Lähdemme avoimin mielin ja katsomme millaista se on. Meillä on Shanghaissa yksi oma keikka ja yksi EXPO-keikka. Mitä se pitää sisällään, on vielä täysi yllätys.

- Aasian keikoilla esiinnytään aina paitsi yleisölle myös mahdollisille yhteistyökumppaneille, sanoo Turisaksen laulusolisti Matias Nygård.

Turisas on kiertänyt 2000-luvulla säännöllisesti Keski-Euroopan suuria festareita ja soittanut puhki lähes kaikki metalliluolat. Pari vuotta sitten bändi teki lännen valloitusta ja ajoi pari kuukautta bussilla pitkin Yhdysvaltoja.

Bändi työstää parhaillaan uutta levyään hämeenlinnalaisstudiossa

Levyä on tehty nyt viitisen viikkoa. Parhaillaan ovat menossa jo lauluosuudet.

- Meillä on vähän taipumusta suuruudenhulluuteen, lähteä tekemään todella isoa. Mutta siitä me nautimme, että voi lähteä tekemään suuria musiikin palapelejä.

- Rahan teko bändissä ei ole Turisaksen muusiikoille tärkeintä vaan ammatillinen kutsumus. Ja se että voi tehdä musiikkia omien näkemysten mukaan.

Lähteet: YLE Häme