Lompakkovarkaita tavarataloissa

Varsinais-Suomen poliisi varoittaa kaupoissa liikkuvista lompakkovarkaista. Salolaisessa tavaratalossa jäi lauantaina vartijan valppauden ansiosta itse teossa kiinni kaksi ulkomaalaista miestä.

omaisuusrikokset

Miehet olivat seuranneet tyhjien ostoskorien kanssa liikkeessä asioinutta naisasiakasta. Tämän jättäessä hetkeksi ostoskärrynsä selkänsä taakse, oli toinen miehistä napannut naisen käsilaukusta lompakolta vaikuttaneen esineen.

Naisen onneksi hän oli siirtänyt lompakkonsa aikaisemmin taskuunsa ja varkaan saaliiksi jäi vain lompakkoa muistuttava värianalyysikotelo.

Varkaat saatiin tekopaikalta kiinni ja toimitettiin poliisin tiloihin asian jatkoselvittelyjä varten.

Poliisin mukaan kyseinen tekotapa on yleistynyt viime aikoina.

Varaudu varkausyrityksiin

Poliisin mukaan varkauksiin voi varautua muutamalla yksinkertaisella tavalla. Lompakot ja puhelimet täytyy pitää sellaisissa paikoissa, joista niitä ei ulkopuolinen näe. Housujen takatasku esimerkiksi on huonoin mahdollinen säilytyspaikka lompakolle.

Käsilaukku puolestaan kannattaa pitää koko ajan lähettyvillä. Sitä ei pidä milloinkaan jättää pöytään esimerkiksi ravintolassa, vaikka sitä valvomaan jäisikin ystäviä. Ravintoloiden pöydiltä on anastettu lukemattomia käsilaukkuja, vaikka tuttavan olisi pitänyt katsoa laukun perään.

Autoihin ei kannata jättää mitään arvoesineitä ainakaan näkyville. Lukitut ovetkaan eivät pidättele varasta, jos esillä oleva kohde on kyllin kiinnostava.

Jos kuitenkin joutuu rikoksen uhriksi kannattaa sulkea pankki- tai luottokortit nopeasti. Puhelimen hävitessä pitää siitä ilmoittaa puhelinoperaattorille. Kaikissa varkaustapauksissa rikosilmoitus kannattaa tehdä pikaisesti.

Lähteet: YLE Turku