TPS-huumaa ei näe ilmaiskanavilta

Television maksullisten kanavien kauppa käy kuumana TPS:n finaalipelien ansiosta. TPS:n ja HPK:n ottelut on mahdollista nähdä suorana vain maksullisella Nelonen Sport Pro -kanavalla, joka sisältyy Viasat-kanavapakettiin.

TPS (Jääkiekon Miesten Liiga)
Ravintoloitsija Marita Lehtinen, Pikku-Torre
Ravintoloitsija Marita Lehtinen, Pikku-TorreYLE/ Simo kymäläinen

Asiakkailta tulee kitkerää palautetta tärkeiden pelejen maksullisuudesta, mutta minkäs teet. Kauppa käy. Turun Kaapeli-tv myi Viasat Kulta -kanavapaketteja loppuviikosta kymmeniä joka päivä.

Turun Kaapeli-tv:n markkinointipäällikön Mira Aarraksen mukaan UrhoTV:stä maksaneet ovat olleet pettyneitä, kun finaalit eivät näykään.

- Se oli kyllä tiedossa, kun UrhoTV:tä lanseerattiin. Urhon ostajat ovat nyt vähän altavastaajina, mutta fanaattisimmat fanit ovat ostaneet Viasatin siihen rinnalle, Aarras kertoo.

- Hienoa hypetystä on ilmassa, koko ajan puhelimet soivat. Toivottavasti TPS vie voiton.

YLEn kanavilla TPS:n finaalipelejä ei näy, mutta niitä voi kuunnella Radio Suomesta. Neljäs finaaliottelu pelataan tiistaina.

Ravintoloissa tungosta

Useat ravintolat ovat hankkineet maksukanavat ja näyttävät pelit. TPS:n jännitysnäytelmä onkin vetänyt väkeä ravintoloihin suurien screenien äärelle.

Ravintoloitsija Marita Lehtinen kertoo, että esimerkiksi ravintola Pikku-Torressa TPS:n pelit ovat moninkertaistaneet arki-iltojen kävijämäärät.

- Tiistai ei normaalisti ole vilkkain ilta, mutta nyt kyllä on odotettavissa tungosta. Vahtimestaria myöten henkilökuntaa on pitänyt palkata normaaliarkea enemmän, Lehtinen kertoo.

Lähteet: YLE Turku