SuomiTV vaihtaa ohjelmajohtajaa

Vasta neljä kuukautta toiminut SuomiTV vaihtaa ohjelmajohtajaansa. Kanavan toimitusjohtajan Jarmo Kalliolan mukaan ohjelmajohtaja Hanna Lähteenmäki on jo jättänyt kanavan.

Kotimaa

- Hän ei ole enää meidän palveluksessamme. Asiaan ei sisälly dramatiikkaa. Ei ole yhtä yksittäistä syytä, vaan puolin ja toisin kävimme asiasta keskustelua, Kalliola sanoi YLE Uutisille.

- Kanavan politiikka vasta rakentuu, ja haemme paikkojamme itse kukin - että löytyy oma juttu: kuka haluaa tehdä töitä tämän tyyppisessä ja kuka ei. Tämä on vähän hakemista vielä. Kun nopealla aikataululla kasataan iso tiimi, niin joudutaan katsomaan miten tämä kaiken kaikkiaan menee. Varmasti molemmissa osapuolissa on ollut asioita, jotka eivät ole menneet yhteen, Kalliola perusteli ohjelmajohtajan lähtöä.

YLE Uutiset pyysi kommenttia myös Hanna Lähteenmäeltä, mutta hän ei vielä tässä vaiheessa halunnut kommentoida asiaa.

Kallliolan mukaan ohjelmajohtajan poislähtö ei johdu kanavan katsojamäärästä, joka on Kalliolan mukaan vastannut odotuksia ja osin jopa ylittänyt ne. Kalliola kertoo, että parhaimpana päivänä kanavalla on ollut lähes 700 000 katsojaa. Kanava nimittää uuden ohjelmajohtajan syksyllä. Siihen asti päävastuu on Kalliolalla itsellään.

Hanna Lähteenmäki toimi ennen SuomiTV:n ohjelmajohtajuutta Terveyden edistämisen keskuksen viestintäpäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli Yleisradion tiedeohjelmien päällikkönä, ohjelmapäällikkönä YLE Teemalla ja YLEQ:n kanavajohtajana.

Lähteet: YLE Uutiset