1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hätäkeskukset

Kansanedustajat puolustavat hätäkeskusta

Hätäkeskusuudistusta vastustavat Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen kansanedustajat tapaavat sisäministeri Anne Holmlundin. Ministerin avustajan mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole neuvottelutilaisuus, vaan pikemminkin tilannekatsaus uudistukseen.

hätäkeskukset
Hätäkeskuksen työntekiöitä
Muutkin kuin kantahämäläiset kansanedustajat ovat tyytymättömiä hätäkeskuspäätökseen.YLE / Sari Törmikoski

Tapaaminen on järjestetty keskiviikkoaamulle. Maakuntien kansanedustajat vaativat muutosta kritisoituun hätäkeskuudistukseen, joka veisi alueelliset hätäkeskukset Hämeestä, Pirkanmaalta ja Keski-Suomesta.

Hämeenlinnassa sijaitseva Hämeen hätäkeskus yhdistetään Turussa sijaitsevaan Varsinais-Suomen hätäkeskukseen, Tampereella sijaitseva Pirkanmaan hätäkeskus puolestaan yhdistetään Satakunnan hätäkeskukseen Poriin ja Keski-Suomen hätäkeskus Pohjanmaan hätäkeskukseen Vaasaan.

Tampereella sijaitseva Pirkanmaan hätäkeskus lakkautetaan vuoteen 2013 mennessä, ja sen toiminta yhdistetään Satakunnan keskuksen kanssa Poriin.

Tampereen hätäkeskus lakkautetaan viimeistään vuonna 2013, Jyväskylän hätäkeskus viimeistään vuonna 2014 ja Hämeenlinnan hätäkeskus lakkautetaan viimeistään vuonna 2015.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi