1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Britannian levymyynti lähti yllätyskasvuun

Levyjen myynti on kasvanut Britanniassa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen, kertoo Times Online. Lehden mukaan Britannian levymyynti kasvoi viime vuonna 929 miljoonaan puntaan eli noin 1,1 miljardiin euroon.

viihde
Kultalevyjä seinällä
YLE

Kasvua edellisvuodesta oli noin 15 miljoonaa euroa. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun digitaalisen musiikkimyynnin kasvu on ollut suurempaa kuin perinteisen levymyynnin lasku.

Digitaalimuodossa myytävien kappaleiden ja albumien myynti kasvoi viime vuonna yli 50 prosentilla, noin 180 miljoonaan euroon. Fyysisten levyjen myynti puolestaan tippui noin kuusi prosenttia ja oli noin 850 miljoonaa euroa. Eniten kasvoi mainosrahoitteisten musiikkipalveluiden kuten Spotifyn, we7:n ja YouTuben tuotto.

Times Onlinen mukaan Britannian levymyynnin kasvu on pitkälti muutaman yksittäisen artistin ansioita : Huikeita myyntilukuja tahkosivat viime vuonna etenkin Lady Gaga, Take That ja Susan Boyle.

Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan viime vuoden myyntiluvut ovat rohkaisevia, ja kertovat paitsi digitaalisen musiikkimyynnin voittokulusta myös CD-levyn oletettua sinikkäämmästä taistelusta.

Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että kokonaisuudessaan musiikkimyynti on kuuden vuoden aikana laskenut. Heidän mukaansa digitaalinen musiikkikauppa ei ole vielä päässyt parhaaseen mahdolliseen kasvuun, sillä laiton lataaminen verottaa siitä leijonanosan.

Lähteet: YLE uutiset

Lue seuraavaksi