Kazanin sankari Vehanen ikuisesti kiitollinen Lukolle

Raumalaisen maalivahdin Petri Vehasen Ak Bars Kazan on voittanut Itä-Euroopan jääkiekkoliiga KHL:n mestaruuden. Mestaruus ratkesi seitsemännessä loppuottelussa, kun Kazan voitti vieraissa HC MVD:n maalein 2-0.

Ak Bars Kazan

Maalivahti Petri Vehanen oli yksi Kazanin kulmakivistä, kun joukkue kipusi vaikean alkukauden jälkeen jälleen jääkiekkoliiga KHL:n mestaruuteen. Rauman Lukosta marraskuussa Venäjälle siirtynyt Vehanen oli KHL:n kevään kuumin maalivahti.

Kazan vei ratkaisevan seitsemännen finaalin 2-0. Vehanen torjui 30 kertaa ja otti kevään toisen nollapelinsä tärkeimpään mahdolliseen paikkaan. 22 pudotuspeliä 93,7 prosentin varmuudella torjuneelle Vehaselle mestaruus oli pitkän uran ensimmäinen.

- Yllättävän rauhalliset tunnelmat ovat tällä hetkellä. Ehkä tämä vierasottelu vaikuttaa siihen. Mutta kunhan pääsemme Kazaniin, niin eiköhän juhlatkin siitä käynnisty, lentokentältä tavoitettu Vehanen sanoi.

- En ole ennen voittanut mitään mestaruutta ja ennen tätä kevättä en ole voittanut edes yhtään pudotuspelisarjaa. Onhan tämä uskomatonta. Maailman toiseksi kovimman liigan mestaruus on kuitenkin aika kova merkintä cv:ssä.

Vehanen kiitteli Lukon johtoa

Vehanen lähti marraskuussa suurella kohulla sarjakärki Lukosta Venäjälle. Vaikka monille Lukko-faneille huippuvahdin lähteminen oli kova paikka, Vehaselle itselleen se oli mahdollisuus ottaa askel uralla eteenpäin.

Uransa ensimmäisen mestaruuden torjunut Vehanen halusi kiittää Lukon johtoa.

- Olen ikuisesti kiitollinen Lukon johdolle, että he päästivät minut menemään. Iso kiitos heille inhimillisyydestä. Lukon johto on saanut kauden jälkeen aika paljon kuormaa niskaan, mutta se on ihan väärä kohde. He päästivät minut turvaamaan kenties loppuelämäni. Jos meikäläisen lähdöstä jotain halutaan syyttää, niin syytetään sitten vaikka minua.

Valmis MM-kilpailuihin

Kazanin KHL-mestaruuteen torjunut Petri Vehanen on valmis pelaamaan jääkiekon MM-kisoissa Saksassa.

- Totta kai MM-kisat kiinnostavat. Minulla ei ole liikaa maajoukkuekomennuksia alla ja ne missä olen ollut mukana, ovat olleet hyviä reissuja, Vehanen sanoo.

32-vuotias Vehanen on ollut kerran mukana MM-kilpailuissa. Vuoden 2008 kisoissa Kanadassa raumalainen toimi kakkosvahtina Niklas Bäckströmin takana ja pelasi yhden alkusarjan ottelun Norjaa vastaan.

- Varmasti parin päivän sisällä tulee soitto jos tulee. Sitä ennen kuitenkin ehtii nauttimaan tästä mestaruudesta ja ottaa hetken aikaa rennosti.

Lähteet: YLE Urheilu / Riku Salminen