Työsulku muuttaa koulun nakit lihapulliksi

Elintarvikealan lakko ja työsulku on aiheuttanut muutoksia koulujen ruokalistoille. Tilanteen pitkittyessä, kouluissa voidaan turvautua varaelintarvikkeisiin.

Kotimaa
ruokaa lautasilla
YLE

Oulussa kouluille ruoan toimittava Oulun Serviisin mukaan elintarvikkeita on nyt varastossa vielä viikoksi. Sen jälkeen ylitetään kriisiraja. Oulun Serviisin palvelupäällikkö Pauliina Värttö kertoo, että ruokaa on riittänyt kaikille ja ruokaa on pystytty toimittamaan kouluille sopimusten mukaisesti. Toistaiseksi kouluissa on selvitty ruokalistan muutoksilla.

- Että jos meillä on ollut tyyliin nakkia, niin sitten ollaan jouduttu laittamaan lihapullia. Mutta pääsääntöisesti aika vähällä ollaan selvitty, Pauliina Värttö arvioi.

Värtön mukaan, oppilaiden ja oppilaiden vanhempien ei tarvitse olla tilanteesta huolissaan. Mikäli elintarvikealan lakko ja työsulku jatkuvat pidempään sekä elintarvikkeiden saatavuus hankaloituu, on keittiöillä omat varaelintarvikkeensa, joista riittää kuukaudeksi.

- Meillähän on oma varautumissuunnitelma, että keittiöillä on varaelintarvikkeita. Vaikka kaikki muu loppuisi, niin sieltä löytyy makaronia, tonnikalaa. On säilykkeitä, puurohiutaleita ja riisiryynejä, Pauliina Värttö lupaa.

Lähteet: YLE Oulu