1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Panu Kailalle palkinto elämäntyöstään tiedonjulkistajana

Opetusministeriö on myöntänyt tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot vuonna 2010 kahdeksalle yksityishenkilölle tai ryhmälle. Arkkitehti Panu Kaila sai palkinnon rakennuskulttuurin alalla tehdystä elämäntyöstä. Asiantuntevasta ja taustoja valottavasta radiotyöstä palkinnon sai YLE:n toimittaja Jake Nyman.

kulttuuri
Arkkitehti Panu Kaila
YLE

Toimittaja Anna-Lena Laurén sai palkinnon korkeatasoisesta työstään toimittajana ja kirjailijana. Laurén on aiemmin työskennellyt ruotsinkielisen YLE:n Moskovan-kirjeenvaihtajana.

Myös verkkosivusto Terveyskirjasto.fi toi tiedonjulkistamispalkinnon kehittäjilleen toimitusjohtaja Pekka Mustoselle, professori Pertti Mustajoelle ja professori Matti Hannukselalle.

Palkinnon saivat myös kolmen tietoteoksen tekijät. Tohtori Mikko Ylikangas sai palkinnon maamme huumehistoriaa käsittelevästä teoksestaan Unileipää, kuolonvettä, spiidiä. Professori Ismo Lindell sai palkinnon teoksesta Sähkön pitkä historia ja taiteilija Tom Björlkund ja tietokirjailija Seppo Vuokko jääkauden elämää käsittelevästä teoksestaan Mammutin aika.

Myös vanhustenhoitoa selvittänyt ja hyvän vanhustenhoidon puolesta puhunut professori Sirkka-Liisa Kivelä sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Opetusministeriö myöntää palkinnot tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä.

Palkinnot luovutti opetusministeri Henna Virkkunen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi