Peikko irtisanoi lähes 40 Lahdesta

Betonirakentamisen kiinnitysosia valmistava Peikko Finland on irtisanonut 40 ihmistä, joista valtaosa työskenteli Lahdessa. Irtisanotuista 12 oli toimihenkilöitä ja 28 työntekijöitä.

Peikko Group
Peikko Groupin logo.
Peikko Group

Suurin osa irtisanotuista oli jo aiemmin ollut pitkään lomautettuna. Päättyneissä yt-neuvotteluissa päätettiin myös lakkauttaa Peikon Oulun sivutoimipiste.

Peikko Finlandin toimitusjohtajan Mikko Kuusilehdon mukaan enempiä vähennyksiä ei ole näköpiirissä ja tilauskantakin alkaa pikkuhiljaa elpyä.

- Kotimaassa virkistyvä kerrostalorakentaminen näkyy työkuormassamme. Vuoden takaisesta markkinat ovat piristyneet, mutta vielä ollaan reilusti jäljessä vuoden 2007 tai 2008 tilanteesta, Kuusilehto sanoo.

Peikko työllistää Lahdessa nyt 250 työntekijää.

Vaikea vuosi takana

Vuosi 2009 on Peikko Groupille erityisen huono. Konsernin liikevaihto putosi viime vuonna 36 prosenttia ja oli 73,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2008 liikevaihto oli vielä 115 miljoonaa.

Vuosi 2009 oli Peikon 45-vuotisen toimintahistorian ensimmäinen tappiollinen vuosi. Liiketappiota kertyi viime vuonna 3,6 miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Lahti