Keskisuomalaiset yritykset laiskoja laskunmaksajia

Keski-Suomen yritykset ovat osoittautuneet laiskoiksi laskujen maksajiksi. Intrum Justitian ja JM Tieto -yhtiöiden toteuttaman tutkimuksen mukaan lähes joka kymmenennellä firmalla on ollut alkuvuonna laskuja perinnässä. Keskisuomalaiset yritykset joutuvat perinnän kohteeksi maan toiseksi eniten.

Perintätoimistot ja luottotietopalvelu
YLE

Alkuvuoden aikana laskuja on ollut perinnässä 1 361 yrityksellä. Määrä on noin 9 prosenttia maakunnan kaikista yrityksistä. Keski-Suomen maakunnan toiseksi viimeinen sija valtakunnallisessa vertailussa selittyy pienten yritysten heikommasta maksukäyttäytymisestä verrattuna valtakunnallisen tason tuloksiin. Suuret, yli 20 työntekijän yritykset olivat perinnässä kaiken kaikkiaan pieniä useammin.

Myös Jyväskylän yrityksistä 9 prosenttia oli perinnän kohteena. Määrä on suurista kaupungeista toiseksi suurin - vain Vantaalla perittiin enemmän.

Heikoin toimiala oli majoitus ja ravitsemistoiminta, jonka yrityksistä lähes 14 prosentilla oli alkuvuonna laskuja perinnässä. Perinnän kohteena olevien yritysten osuus ylitti kymmenen prosenttia Keski-Suomessa myös tukku- ja vähittäiskaupan, rakentamisen sekä teollisuuden toimialaryhmissä.

Sen sijaan kustantamisen ja viestinnän toimialaryhmässä Keski-Suomessa perinnän kohteena olevien yritysten osuus, 5 prosenttia oli selvästi toimialaryhmän valtakunnallista kymmenen prosentin keskiarvoa alhaisempi.