2333 pirkanmaalaisyrityksellä on maksuja rästissä

Pirkanmaalla on 2333 yritystä joutunut perinnän kohteeksi alkuvuoden aikana. Rästissä olevia maksuja oli suhteessa eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Perintätoimistot ja luottotietopalvelu
Maksumuistutus.
Senni Anttonen / Yle

Intrum Justitian ja JM Tiedon maksuviivetutkimuksen mukaan maakunnan yrityksistä 7,5 prosenttia oli perinnän kohteena tammi-maaliskuussa. Luku vastaa suurinpiirtein valtakunnallista keskiarvoa. Tampereen kaupungissa toimivien yritysten osalta perintää oli tammi-maaliskuussa kohdistunut 8,19 prosenttiin yrityksistä.

Vaikka tämä oli Pirkanmaan alueen kokonaistulosta heikompi, niin Tampereen kaupungin yritysten tulos oli kolmanneksi paras yli 100.000 asukkaan kaupunkien yritysten vertailussa. Vain Espoon ja Turun kaupunkien yrityksillä oli suhteellisesti vähemmän perinnän kohteena olevia yrityksiä.

Perinnän kohteena olevien yritysten osuus kasvoi Pirkanmaalla, mitä suurempaa yrityksen henkilökuntaluokkaa tarkasteltiin. Pirkanmaan alueen yli 100 työllistävistä yrityksistä hieman yli 30 prosenttia oli ollut perinnän kohteena tammi-maaliskuun 2010 aikana.

Lähteet: YLE Tampere