Pohjoiskarjalaiset yritykset maksavat laskut säntillisesti

Pohjoiskarjalaiset yritykset ovat hoitaneet laskunsa hyvin taantumasta huolimatta. Valtakunnallinen maksuviivetutkimus kertoo, että runsaat 7 prosenttia suomalaisyrityksistä oli perinnän kohteena tammi-maaliskuussa. Pohjois-Karjalassa tilanne oli keskiarvoa parempi.

Pohjois-Karjala
YLE

Perintätoimia kohdistui Pohjois-Karjalassa noin 550:een eli alle 6 prosenttiin alueen yrityksistä. Pohjoiskarjalaiset hoitivat maksunsa toiseksi parhaiten, kun verrataan maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä maakunnan koko yritysmäärään.

Eniten perintää kohdistui maakunnassa tukku- ja vähittäiskaupan sekä rakennusalan yrityksiin. Sen sijaan hyvin pärjäsivät maakunnan majoitus- ja ravitsemistoimintaa harjoittavat yritykset, joiden laskuja tarvitsi periä kaksi kertaa harvemmin kuin maassa keskimäärin. Parhaiten laskut maksoivat rahoitus- ja vakuutusyritykset sekä kiinteistö-, viestintä-, maa- ja metsätalouden sekä ohjelmistoalan yritykset.

Kaikkiaan Pohjois-Karjalassa toimi maaliskuun lopussa 9 548 yritystä.

Tiedot ovat peräisin Intrum Justitian ja JM Tiedon Asiakasvalinta-verkkopalvelusta, jossa on tietoa kaikkien Suomessa toimivien yritysten maksukäyttäytymisestä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala