Pakistan siirtää joukkoja sissialueille

Pakistan on siirtänyt toistasataa tuhatta sotilasta Intian vastaiselta rajalta puoli-itsenäisille heimoalueille ja muille sissien tukialueille lähelle Afganistanin rajaa. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan joukot valmistautuvat tehoiskuun sissejä vastaan, mutta joukkojen keskittämisellä ei uskota olevan välitöntä vaikutusta yhteenottoihin Afganistanissa.

Ulkomaat

Yhdysvaltain puolustusministeriön raportin mukaan joukkojen keskitys länsirajalle on mittavin Pakistanin historiassa ja osoittaa, että Pakistanin hallitus on ottanut Taliban-sissien uhan sisäiselle turvallisuudelle tosissaan. Raportin mukaan sissit joutuvat Pakistanissa entistä ahtaammille, mutta Pakistan on sissien vastaisessa taistelussa keskittynyt lähes täysin sisäisiin uhkiin.

Tieto joukkojen siirrosta tulee samaan aikaan, kun Intian ja Pakistanin pääministerit ovat tavanneet Bhutanissa Etelä-Aasian maiden huippukokouksen yhteydessä ensimmäistä kertaa yhdeksään kuukauteen. Maiden välit ovat olleet kireät ja ne ovat käyneet keskenään kolme sotaa sen jälkeen, kun ne itsenäistyivät Britanniasta vuonna 1947.

Lähteet: Reuters, AFP