ISS houkuttelee edelleen kuntia ulkoistamaan

Kiinteistöpalveluyritys ISS:n laajentuminen kuntasektorille ei ole ottanut tulta alleen Pirkanmaalla. Yksikään kunta ei ole vielä ulkoistanut ruoka-, siivous- tai kiinteistöpalveluita ISS:lle. Yritys ei kuitenkaan aio antaa periksi.

ISS A/S
Emäntä ottaa vuoan ulos unnista Emäkosken koulun keittössä Nokialla.
YLE / Antti Eintola

Yritys otti reilu vuosi sitten ensi kerran yhteyttä kuntiin ja tarjosi maksutonta selvitystä siitä, millä hinnalla he pystyisivät palvelut tarjoamaan. Erityisesti työntekijät olivat lähestymisyrityksiä vastaan.

ISS Palvelujen toimitusjohtaja Kari Virta sanoo, että tavoite on kuitenkin edelleen valloittaa kuntapuolta Pirkanmaallakin. Virta kertoo, että moni säikähtää jo pelkkää ulkoistamis-sanaa.

- Sillä on negatiivinen sävy ihan turhan takia. Yksityinen sektori jo ulkoistaa. Kuntasektori on ainoa, joka näitä tukipalveluita ei ole ulkoistanut. Siinä ei ole mitään pelättävää. Yksi tärkeä asia on henkilöstönäkökulman esiin tuominen. Meidän omien ihmisten suusta pitäisi kuulla se, millaista yksityisellä sektorilla on työskennellä. Mitkä ovat ne edut, miten siellä pärjää ja miten mielekkäitä työtehtävät ovat. Se on pitkäjänteistä työtä, asennemuokkausta.

Lähteet: YLE Tampere