Koomikko Aku Hirviniemeä ei saa nimitellä kommariksi

Riihimäkeläinen näyttelijä-koomikko Aku Hirviniemi joutui koulussa pilkan kohteeksi, koska hänen vanhempansa ovat kaupungin tunnetuimpia Vasemmistoliiton kunnallispoliitikkoja. Samaan kuvaan häntä ei siskonsa kanssa saa, sillä se voisi viedä uskottavuutta – siskolta.

Riihimäkeläinen näyttelijä-koomikko Aku Hirviniemi avautui poliittisesta menneisyydestään vapun Nyt -liitteessä. Kuva: YLE / Miki Wallenius

Hirviniemen koko perhe komeilee Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Akun vanhemmat, Erja ja Rauli Hirviniemi, ovat yhteishaastattelussa, jossa käydään läpi tyttären Aino-Kaisa Pekosen poliittista heräämistä.

Pekonen on nykyisin Vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu.

Aku Hirviniemi ei suostunut lehden yhteishaastattelun, koska hän pelkäsi koomikon maineensa rapauttavan siskon vakavaa poliitikon uraa.

Koomikko, ei kommari

Omassa haastattelussaan Aku Hirviniemi kertoo, kuinka häntä on lapsesta asti suututtanut se, että häntäkin on luullut kommunistiksi vain sen perusteella, että oma perhe on aktiivisia vasemmistolaisia.

Pienenä Aku luuli, että työväen vappu on vain tavallisten ihmisten juhlapäivä. Vasta noin 10-vuotiaana Akulle selkeni, että omien vanhempien mielipiteet olivat erilaisia. He olivat ”kommareita”.

- Koulussa kirjoitin aineen Neuvostoliitosta ja opettaja kysyi, miltä minusta tuntuu kirjoittaa näin kriittisesti, kun olette vahvasti vasemmistolainen perhe.

Koomikkona menestyneen näyttelijän taustat nousivat esiin myös MTV3:n Putous-ohjelman myötä, jossa Aku hauskutti katsojia Marja Tyrnin roolihahmossa.

Aku myöntää, että hän on kuulunut Vasemmistonuoriin, mutta ei ollut aktiivi.

- Politiikka ei ole koskaan kiinnostanut enempää, ehkä mä olen sen verran itsekäs, sanoo Aku Hirviniemi Nyt-liitteen vappunumerossa.