1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Folioilmapallo

Folioilmapallo on varma vapun merkki

Gretel Kivioja ja Juuso Kiviranta tutkivat perjantaina vappupallotarjontaa Kouvolassa. Folioilmapallot muistuttavat lukiolaisia vapusta parhaiten, koska niitä ei normaalisti ole tarjolla.

Folioilmapallo
Juuso Kiviranta ja Gretel Kivioja vappupallojen keskellä.
Juuso Kiviranta ja Gretel Kivioja vertailemassa vappupalloja.YLE / Eijaleena Martikainen

Kouvolan kaduilta ei vielä perjantaina löytynyt vappupalloja, joten lukiolaiset Gretel Kivioja ja Juuso Kiviranta suuntasivat tutkimusmatkalle kaupan hyllyille.

Ilmapallovalikoima oli runsas, ja nuorten omista lapsuusvuosista tuttuja hahmoja oli edelleen tarjolla. Spiderman, Muumit, Lumikki ja Puuha Pete ovat pysyneet lasten suosiossa.

- Hello Kittyä ei ollut vielä minun lapsuudessani, mutta muuten näyttää tutulta. Paljon on valikoimaa, olisi aika vaikea valita, mutta lapsena olisin varmaankin ottanut ison numeroilmapallon esimerkiksi iän mukaan tai Nalle Puhin, Kiviranta sanoo.

- Pienenä olisin varmaan ottanut myös numeron, mutta nyt vanhempana tuo samppanjapullo näyttää hienolta, sanoo puolestaan, Kivioja.

Pakko saada Puuha Pete

Folioilmapallo on nuorten mielestä ehdottomasti kumista palloa parempi vaihtoehto vapuksi. Ne ovat juhlavampia ja niissä pysyy kaasukin pidempään.

- Joskus säästin folion sen jälkeenkin, kun se oli vihdoin laskenut katosta alas. Ne ovat erikoisia, koska niitä saa harvemmin. Kumipallon voi ostaa milloin tahansa, Kivioja muistelee.

Kumisista ilmapalloistakin on vappumuistoja ainakin Kiviojalla, mutta kimaltelevat foliot jäävät lapsuusmuistoihin kirkkaimpina.

- Mummo toi yleensä kumisia ilmapalloja, mutta sitten kerran sain sellaisen Paavo Pesusieni –folioilmapallon, Kivioja muistaa.

- Lapset keräävät kaikkea krääsää, sitten kun näkee ison Puuha Peten pään jossakin, niin pitäähän se saada. Foliot ovat hienompia, lapsia viehättävät kuviot ja kimallus. Kyllä sellaisen aina otti jos sai. Se on juhlan merkki, Kiviranta juhlistaa vappuaattona.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Niklas Joki

Lue seuraavaksi