Vappu kerää huiman tanssiyleisön Helsingin Vallilaan

Alunperin pienenä kaupunginosatapahtumana alkanut Vallilan vapputanssit Helsingissä on joutunut suuren suosion vuoksi siirtymään uuteen paikkaan, jotta kaikki innokkaat mahtuvat mukaan tansseihin. Tanssien pääesiintyjänä soittaa tanssiorkesteri Vallilan tango.

kulttuuri
Pareja tanssii kadulla Vallilassa auringonpaisteessa.
Hanna Koikkalainen

Vallilan vapputanssien suosio on rävähtänyt järjestäjien sanoin maanvyörymäisiin mittoihin Facebookin kautta. Kun iso joukko ihmisiä alkoi ilmoittautua tapahtumaan nettiyhteisössä, se päätettiin siirtää lisätilan saamiseksi Hartolan puistikkoon. Järjestäjät ovat varautuneet yleisötulvaan myös lisäämällä simatarjoilua – ja vessoja.

Vallilan vapputanssien järjestäjä on Kulttuuriyhdistys Vallilan tango ry, jonka tavoitteena on edistää suomalaista tanssi- ja juhlakulttuuria sekä muuta alueellista kulttuuritoimintaa. Yhdistys on järjestänyt vuodesta 2005 lava- ja puistotansseja Vallilassa ja sen ympärysseudulla ja toteuttanut myös muita tapahtumia eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Innostuksen toivotaan riittävän siivoukseenkin

Vapputanssit on puhtaasti epäkaupallinen, voittoa tavoittelematon ja talkoohengessä toteutettu tapahtuma, jonka suosion kasvu on lyönyt järjestäjät ällikällä.

Paikalla olleet kuvailevat tapahtuman tunnelmaa mahtavaksi. Musiikki on upeaa, ihmiset tanssivat "tosissaan", humalaisia ei näy, mukaan voi tuoda lapsiakin.

Liian monelle tapahtumalle tyypillisesti innostus tahtoo lopahtaa varsinaiseen juhlintaan, jolloin kaksikymmentä ihmistä siivoaa 2000 ihmisen jäljet, kuten järjestäjät sanovat. Juhlijoiden toivotaankin hyvässä talkoohengessä osallistuvan myös loppusiivoukseen.

Tangoa tanssitaan Vallilassa vappuaattona klo 16–20. Hartolan puistikko löytyy osoitteesta Inarintie 13, Helsinki.

Lähteet: YLE Uutiset