Mielenosoitukset yltyivät mellakoiksi Kreikassa

Kreikassa julkisten menojen leikkauksiin ei ole suhtauduttu suopeasti. Manner-Kreikan suurimmissa kaupungeissa perinteiset vappumarssit ovat yltyneet mellakoinniksi. Ateenassa mielenosoittajat sytyttivät tuleen kaksi television lähetysautoa ja roskalaatikoita.

Ulkomaat
Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Kreikassa vapunpäivänä
Reuters-TV

Ateenassa huppuihin ja moottoripyöräkypäriin sonnustautuneet mustapukuiset nuoret myös rikkoivat ikkunoita ja heittivät Molotovin cocktaileja poliisia kohti. Kymmenet kepeillä varustautuneet nuoret ottivat yhteen talousministeriötä suojanneiden poliisivoimien kanssa.

Poliisi vastasi mellakointiin kyynelkaasulla.

Ateenan poliisi käytti kyynelkaasua myös useiden muiden marssien liepeillä syntyneiden kahakoiden taltuttamiseen, muun muassa anarkistiryhmän pyrkiessä loistohotellin ovelle Syntagma-aukiolla.

Levottomuuksien vuoksi kaupat pysyivät suljettuina ja kadut olivat epätavallisen tyhjät mielenosoittajia lukuunottamatta.

Marsseihin osallistui poliisin mukaan noin 17 000 ihmistä. Poliisin mukaan kymmenen epäiltyä mellakoitsijaa on pidätetty. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen vakavasti.

Ateenan lisäksi levottomuuksia on puhjennut myös pohjoiskreikkalaisessa Thessalonikissa. Mellakoijat hyökkäsivät pankkeja ja liikeyrityksiä vastaan muun muassa rikkoen ikkunoita. Myös Thessalonikissa poliisi hajotti mellakoita kyynelkaasulla.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, YLE Uutiset