Perussuomalaiset nousussa, suuret polkevat paikallaan

Suurten puolueiden kannatus polkee paikoillaan, mutta perussuomalaisten suosio on hieman noussut YLE Uutisten Taloustutkimukselta tilaamassa puolueiden kannatusmittauksessa.

Kuva: YLE Uutiset Grafiikka

Perussuomalaisia äänestäisi nyt liki kahdeksan prosenttia kansalaisista kun kuukausi sitten heidän kannatuksensa oli prosenttiyksikön pienempi. Mittausjaksolla SDP:n Eero Heinäluoma käytti työperäisestä maahanmuutosta kiistanalaisen puheenvuoronsa, mistä hyöty on saattanut valua perussuomalaisille.

Kolme suurinta paikoillaan

Kokoomus on edelleen suosituin puolue hieman alle 23 prosentin kannatuksella, opposition sosiaalidemokraatit ovat toisena hieman päälle 21 prosentin kannatuksella ja keskustan suosio on pysynyt alle 21 prosentissa. Kuukauden takaiseen mittaukseen verrattuna suurten puolueiden suosiomuutokset ovat vähäisiä, eikä esimerkiksi pitkään jatkunut vaalirahakohu näytä vaikuttaneen suurestikaan puoluekannatuksiin.

Vihreitä äänestäisi hieman päälle 10 prosenttia, vasemmistoliittoa alle kahdeksan prosenttia, kristillisdemokraatteja liki viisi prosenttia ja Ruotsalaista kansanpuoluetta alle neljä prosenttia kansalaisista. Näistä kristillisdemokraattien kannatus on hieman noussut ja RKP:n hieman laskenut edellisestä mittauksesta.

Taloustutkimus haastatteli puhelimitse pääsiäisen jälkeen huhtikuun aikana liki 3 400 äänestysikäistä kansalaista manner-Suomessa. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta +/- 1,8 prosenttiyksikköä.