1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Love Records

Love Recordsin musiikkijäämistö monikansalliseen omistukseen

Universal Music ostaa helsinkiläisen Love Recordsin, Siboneyn ja Johanna Kustannuksen toiminnot. Yhtiöiden 80-luvulla suosioon nousseita artisteja ovat olleet mm. Juice Leskinen, Tuomari Nurmio, Hurriganes, Hanoi Rocks, Gösta Sundqvist ja Pelle Miljoona.

Yksi Love Recordsin ja Johannan suosituimpia yhtyeitä oli Hanoi Rocks. Kuva: YLE/ Noora Siekkinen

Kauppa sisältää myös Love Recordsin legendaarisen musiikkikatalogin.

Suomalaisen indie-levy-yhtiöiden uranuurtajakonserni on ollut Universal Musicin kanssa läheisessä yhteistyössä jo pitkään, sillä Universal on jo vuosia vastannut Johannan ja Siboneyn jakelutoiminnasta ja fyysisestä levymyynnistä.

Universal Musicin toimitusjohtaja Jarkko Nordlund korostaa, että yhtiön monikansallisuudesta ja suuresta koosta huolimatta se haluaa toimia nimenomaan paikallista kulttuuria rikastaen.

– Uskomme, että yhdistymisemme antaa Johannan ja Loven loistavalle nykyartistien kaartille mahdollisuuden tavoittaa uusia kuulijoita.

Merkittävä osa suomalaista musiikkihistoriaa kulminoituu Johannan, Siboneyn ja Love Recordsin katalogeihin. Yhtiöiden nykyinen katalogi on syntynyt 1980- ja 90-luvuilla ja se käsittää enimmäkseen kotimaista rock- ja pop-musiikkia.

Julkaisujen määrässä Johanna Kustannus on aktiivisimpia kotimaisia levymerkkejä, sillä yhtiö on julkaissut vuosittain toistakymmentä pitkäsoittoa ja vähintään saman verran singlejä.

Love kustannuksen toimitusjohtaja Sini Perho sanoo, että Universalin resurssit mahdollistavat Johannan ja Loven edelleen kehittymisen.

– Uskon, että suuren yhtiön osana pystymme palvelemaan artistejamme laaja-alaisemmin menettämättä kuitenkaan sitä hienoa tekemisen meininkiä, josta olemme indie-yhtiönä saaneet nauttia.