Daniscon toimihenkilöt marssivat ulos

Makeutusaihetta valmistavan tehtaan toimihenkilöiden työnseisaus kestää kaksi vuorokautta. Mielenilmaus on vastalause yhtiön suunnitelmille vähentää työntekijöitä.

Kuva: Danisco

Makeutusaineita valmistavan Danisco Sweetenersin toimihenkilöt ovat aloittaneet noin kahden vuorokauden mittaisen työnseisauksen Kotkan tehtaalla. Liki 50 toimihenkilöä marssi ulos työpaikoiltaan torstaina aamupäivällä.

Mielenilmaus on vastalause käynnissä oleville yt-neuvotteluille ja työnantajan toimille, jotka ovat henkilöstön mielestä omavaltaisia. Toimihenkilöt palaavat töihin pääosin maanantaina, vuorotyöläiset jo lauantaina. Työnseisaus pysäyttää laboratoriotoiminnot, kuormien lastauksen ja asiakaspalvelun.

Tanskalaisen Daniscon suomalainen tytäryhtiö Danisco Sweeteners suunnittelee 70 henkilön vähentämistä Kotkasta ja Kirkkonummen Kantvikissa.

Kotkassa neuvottelut koskevat tehtaan koko henkilöstöä eli 150:tä toimihenkilöä.

Väkeä vähennetään yhtiön mukaan nyt Suomesta, koska kilpailu maailman ksylitoli- ja fruktoosimarkkinoilla on yhtiön mukaan koventunut.

Danisco Sweetenersin Kotkan tehtaan toimihenkilöiden varaluottamusmies Raul Lehto puolestaan painottaa, että työnsä mahdollisesti menettävien määrä on henkilöstön mielestä ylimitoitettu.

Kotkan tehtaan tuotteista vientiin menee 95 prosenttia.