Autokauppa vauhdittui huhtikuussa

Huhtikuussa rekisteröitiin 10 401 uutta henkilöautoa, eli lähes 40 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

talous
Uusia autoja autokaupassa.
YLE

Tammi - huhtikuussa on ensirekisteröity 39 492 henkilöautoa, eli viime vuodesta henkilöautokauppa on kasvanut vajaat 7 prosenttia.

Tilauskanta on yhä hyvällä tasolla, joten myös tulevien kuukausien ensirekisteröintitahti tulee olemaan viime vuotta parempi, arvioi Autoalan tiedotuskeskus.

Kuluvana vuonna on rekisteröity 3 176 uutta pakettiautoa. Pakettiautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 810 kappaletta, mikä on 83 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Lukuja vertailtaessa on kuitenkin syytä muistaa, että viime vuonna rekisteröintimääriin vaikuttivat taantuman ohella myös autoverouudistukset.

Huhtikuussa ensirekisteröitiin 206 uutta kuorma-autoa ja vuoden alusta lukien uusia kuorma-autoja on rekisteröity 829 kappaletta. Vuoden alusta kuorma-autojen rekisteröintimäärä jäi 43 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa pienemmäksi.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin huhtikuussa 47 kappaletta. Tammi–huhtikuussa uusia linja-autoja on rekisteröity 181 kappaletta, eli 31 bussia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Lähteet: YLE Uutiset