1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Love Recordsin musiikkikatalogi ulkomaalaisomistukseen

Maailman johtava musiikkialan yhtiö Universal Music ostaa suomirokin kulmakivenä toimineet Love Kustannuksen, Siboneyn ja Johanna Kustannuksen levy-yhtiö-, julkaisu- ja kustannustoiminnat. Kauppa sisältää myös Love Recordsin legendaarisen musiikkikatalogin.

Universalin omistukseen siirtyneeseen katalogiin kuuluu mm. Dave "Isokynä" Lindholmin levyjä. Kuva: Håkan Sandblom

Suomalaisen indie-levy-yhtiöiden uranuurtajakonserni on ollut Universal Musicin kanssa läheisessä yhteistyössä jo pitkään, sillä Universal on jo vuosia vastannut Johannan ja Siboneyn jakelutoiminnasta ja fyysisestä levymyynnistä.

- Vaikka olemmekin monikansallinen musiikkialan jättiläinen, kuuluu keskeisiin arvoihimme toimia paikallisilla markkinoilla paikallista kulttuuria rikastaen. Hyvä musiikki ei tunnetusti kuole koskaan ja uskomme, että yhdistymisemme antaa paitsi suomirokin legendoille uuden elämän myös Johannan ja Loven loistavalle nykyartistien kaartille mahdollisuuden tavoittaa uusia kuulijoita, iloitsee Universal Music Finlandin toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Merkittävä osa suomalaista musiikkihistoriaa kulminoituu Johannan, Siboneyn ja Love Recordsin katalogeihin. Yhtiöiden nykyinen katalogi on syntynyt 1980- ja 90-luvuilla ja se käsittää enimmäkseen kotimaista rock- ja pop-musiikkia. Sen tunnetuimpia artisteja ovat muun muassa Juice Leskinen, Hanoi Rocks, Gösta Sundqvist ja Pelle Miljoona. Julkaisujen määrässä Johanna Kustannus on aktiivisimpia kotimaisia levymerkkejä, sillä yhtiö on julkaissut vuosittain toistakymmentä pitkäsoittoa ja vähintään saman verran singlejä.