Piispa Salmi: Rippisalaisuus ei suojaa pedofiilia

Kirkkoon liittyvät pedofiliaepäilyt ovat puhuttaneet kirkolliskokousedustajia Turussa. Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi sanoo, että tapaukset tulee saattaa julkisuuteen. Oulun hiippakunnassa on Salmen mukaan ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana yksi tapaus.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Piispa Samuel Salmi sanoo, että pedofilia on ihmisenä olemisen vamma.YLE / Sami Tammi

Oulun Hiippakunnan piispan Samuel Salmen mukaan pedofiliatapauksista tulee keskustella julkisesti ja ne tulee saattaa tietoon myös kirkon piirissä. Vaikka tapaukset ovat olleet yksittäisiä rikollisia tekoja, pedofiliaa ei Salmen mukaan voida hyväksyä. Hänen mielestään tällaisissa tapauksissa ei tulisi voida vedota rippisalaisuuteenkaan.

Piispa Salmen mielestä pedofiliakeskustelua käydään nyt laajalti, myös kirkon kautta. Salmi sanoo haastattelussa, että pedofilia on ihmisenä olemisen vamma.

- Tässä tilanteessa toivomukseni on, että jos ja kun tällaista ilmiötä esiintyy jossain kirkollisissa piireissä tai järjestöissä tai herätysliikkeissä, niin asiasta alettaisiin keskustella avoimesti ja tultaisiin julkisuuteen. Niin vaikeata kun se onkin, sanoi Salmi maanantaina Turussa.

Lähteet: YLE Oulu