1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesijuoksu

Voimakaksikot tutustuivat vesijuoksuun

Kymenlaakson Radion Voimakaksikot kokivat vesijuoksun rasittavuuden Kouvolan keskustan uimahallissa.

vesijuoksu
Voimakaksikko 2010
YLE

Aluksi terveysliikunnanohjaaja KIrke Sipiläinen opasti ryhmää vesijuoksuvyön oikeaoppiseen kiinnittämiseen.

-Vesijuoksuvyö pitäisi laittaa vyötärön kapeimpaan kohtaan. Ja vyötäröhän on ihmisillä eri paikoissa. Toisilla se on heti tissien alla, kun taas toisilla se on navan suunnalla.

Ja harjoitus alkaa

-Älä mieti aluksi mitään liikoja, vaan lähde hakemaan tuntumaa, ihan kuin juoksisit kuivalla maalla, neuvoo Kirke Sipiläinen.

-Kädet lähellä vartaloa ja polvi nousee eteen. Vesijuoksu ei ole kauhean nopea laji, uimarit menevät paljon nopeammin, mutta vesijuoksu on erittäin tehokasta.

Vesijuoksu on monipuolinen laji

Vesijuoksu on todella tehokasta ja monipuolista liikuntaa. Kaikki eivät välttämättä tiedä ja tunne niitä kymmeniä liikeitä, joita vedessä voi tehdä, kertoo Kirke Sipiläinen.

Vesijuoksuopastuksia järjestetään ainakin Kouvolan suunnalla säännöllisesti. Liikkeitä on keskivartalolle, vatsa- ja selkälihaksille, alaraajoja vahvistavia liikkeitä, pakara- takareisiliikkeitä.

Asentoja muuttamalla vaihtuu myös lihasryhmä, johon rasitus kohdistuu. Reilu puolen tunnin reipas vesijuoksu vastaa rasittavuudeltaan tunnin uintia, tietää terveysliikunnanohjaaja Kirke Sipiläinen.

Kokemukset vesijuoksusta

Liisa Mattilan mielestä vesijuoksu oli yllättävän raskasta. Mutta vesijuoksua kuntoiluna voisi kyllä jatkaa läheisellä uimahallilla.

Tommi Mattilan vesijuoksu yllätti positiivisesti. Tommi arveli vesijuoksun olevan tylsää ja tehotonta, mutta ajatukset muuttuivat. Olikin rankkaa ja mukavaa. Myös Tommi aikoi kokeilla lajia vielä uudestaan vähille jääneen uimisen korvaajana.

Eija Rönkä tykkäsi myös vesijuoksusta. Rankkaa ja raskasta oli, hengästyttävää, mutta todella mielenkiintoista.

Teemu Rönkä oli ainut, joka ei ihastunut vesijuoksuun. Kävi käsiin ja mahaan, ei tämä ole minun juttu, totesi Teemu.

Vesijuoksua jo aikaisemmin harrastanut Varpu Kovero tykkäsi myös tutusta kuntoilumuodosta.

-Oli hyvä ja kiva treeni. Varpu sai tehtyä käsillä liikkeitä, joita ei aikaisemmin ole osannut tehdä.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi