Itella toi markkinoille ympäristöystävällisen postimerkin

Itella toi tiistaina myyntiin ilmastoystävällisenä markkinoidun postimerkin. Posti Vihreä -postimerkki on valmistettu ympäristö huomioon ottaen ja sillä varustettu kirje tai kortti luvataan myös jakaa hiilineutraalisti.

Kotimaa
postimerkki jossa postitorven ja lehden yhdistelmä
Itella

Jakelusta syntyvä hiilidioksidi kompensoidaan osallistumalla ilmastoprojekteihin. Merkistä myös peritään viiden sentin lisämaksu, jolla tuetaan Suomen ensimmäisen aurinkovoimalan rakentamista.

Postimerkki valmistetaan sataprosenttisesti kierrätetystä paperimateriaalista ensimmäisenä postimerkkinä maailmassa, Itella kertoo. Merkkiin ei käytetä valkaisevia tai kirkastavia aineita, eikä pintaan ole lisätty vahaa tai kiiltoaineita.

Merkin vihreä sävy on peräisin vesiliukoisesta painoväristä, joka ei sekään Itellan mukaan kuormita luontoa.

Posti Vihreä - Grön Post -postimerkin ovat suunnitelleet Timo Berry ja Teemu Ollikainen. Merkki on osa Itellan ympäristöohjelmaa. Itellan tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjään vuoteen 2020 mennessä 30 prosenttia vuoden 2007 tasosta suhteessa liikevaihtoon.

Tiistaina julkaistiin myös muita uusia postimerkkejä. Niiden aiheina ovat kevään ja kesän onnen hetket, kirjasto, maailmannäyttely ja veistokset.

Lähteet: YLE Uutiset