Amadeus rakentaa omaa bändiä

Tangokuninkuusvuoden jälkeen Amadeus Lundberg aikoo perustaa orkesterin, jossa soittaa, niin kuin kuninkaallinen muotoilee, häntä "vähän vanhempia jätkiä". Levy tulee keväällä 2011 ja sitä ennen syntyy kenties omakustanne perustangoista.

Kuva: YLE / Sami Tammi

Amadeus Lundbergin tangokuningasvuoden oppi on ollut se, että omillaan on ollut tultava toimeen.

- Itse on pitänyt tehdä kaikki päätökset ja ratkaisut sen eteen, että kehittyy. Hyvänä apuna ovat olleet Remu, Taisto-isä, ihana äiti, täti Anneli Sari ja Riku Niemi, luettelee Amadeus. Näiden ihmisten kanssa hän on puhunut paljon ja saanut ohjeita ja apua.

Anneli Sari on muun muassa auttanut pitämään huolen Amadeuksen muhkeasta äänestä.

- Tädin kautta olen saanut laulunopettajakseni oopperalaulaja Jorma Falkin. Riku Niemi on puolestaan antanut kannatusta suunnitelmilleni koota bändi sellaisista muusikoista, jotka tuntevat edustamani vanhan liiton musiikin ja osaavat myös sovittaa sitä, kuvailee Amadeus ja tuntuu tietävän, että sellaista bändiä ei saa ilmaiseksi.

Kuningas on maksellut oppirahoja

Niin kuin moni nuori ihminen, Amadeus kuvailee itseään hulluksi, jolla on päässä kamalasti ajatuksia ja itsekritiikki joskus mahdoton.

- Väliin tuntuu, että mikään ei onnistu. Vetoketjun vetäminenkin on ihan ylivoimaista. Tällaisen ihmisen on pakko kurittaa itseään, vaikkapa sillä, että ei ota viinaa edes vappuna tai että käy salilla ja lenkillä säännöllisesti. Onneksi on läheisiä ihmisiä, kuten viisas veli Marko, jonka kanssa voi jäsentää ajatuksia vaikka keskellä yötä, kertoo Amadeus.

Julkisuudesta Amadeus kertoo oppineensa sen, että välittömyys ja spontaanisuus ovat pöljää.

- Kannattaa miettiä kaksi kertaa, mitä sanoo. Lehdet kertovat julkisuuden henkilöistä tarinoita myydäkseen itseään. Artisti ei saa siitä palkkaa, kylläkin lisää kuuluisuutta, mutta jotkut tekevät ilkeitä otsikoita. Siis pitää olla väleissä, ettei otsikoita tule, pohtii Amadeus.

Lahdessa vapunpäivänä keikan heittävä Amadeus on tanssittanut tangokuninkuusvuoden aikana hirveästi ihmisiä ja jakanut nimikirjoituksia.

- Seitsemän vuotta kestänyt viulunsoiton harrastus on estänyt sen, ettei ole tullut jännetupentulehdusta.