Luvatonta kalastusta saatu kuriin

Kaakkois-Suomessa on saatu hyviä tuloksia kalastuksen valvonnasta. Ilmoitukset luvattomasta kalastuksesta ovat vähentyneet muutamaan prosenttiin tehdyistä tarkastuksista.

kalastus
Muikkuverkon nostoa
YLE / Kalle Pallonen

Ilman kalastuslupaa kalastaneiden kiinnijääminen valvonnassa on johtanut myös myytyjen pyydysmerkkien määrän selvään kasvuun, kertoo ELY-keskuksen kalatalousjohtaja Tuomas Oikari.

ELY-keskus on jakanut rahaa kolmisen vuotta kalastusalueille valvonnan tehostamiseen. Rahalla on voinut muun muassa ostaa kalastuksen valvontaa siihen erikoistuneilta ryhmiltä.

Eniten valvontarahaa on myönnetty Kotkaan Kymijoen haarojen kalastuksen valvontaan. Kymijoen voimalaitosten alapuolella on tehty myös täsmävalvontaa ammattimaisen salakalastuksen vähentämiseksi.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on jakanut tänä vuonna kalastuksen valvontaan Kymenlaaksoon ja Etelä-karjalaan yhteensä noin 25 000 euroa. Rahaa on jaettu tasapuolisesti merelle, joille ja järville. Kalatalousjohtaja Oikarin mukaan tulokset ovat niin hyviä, että valvonnan taloudellista tukemista kannattaa jatkaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso