Kesäkurpitsa-juustokeitto

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Raila Paavola

(4-6 annosta)

600 g kesäkurpitsaa

1 iso purjo

1-2 rkl öljyä tai margariinia

1 l vettä

1 liemitiiviste (kana)

100 g sulatejuustoa (Koskenlaskija, myös Aura Koskenlaskija)

1,5 dl ruokakermaa

2 rkl vehnäjauhoja

n. 1 tl kuivattua basilikaa tai n. 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

2 maustemittaa kuivattua timjamia

1 maustemitta pippurirouhetta

koristeeksi voi käyttää tuoretta persiljaa

Valmistus:

Kuumenna rasva kattilassa. Laita kattilaan kuorineen kuutioidut kesäkurpitsat ja hienonnettu purjo, ja freesaa jonkin aikaa. Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta n. 10 min. Tee suurus sekoittamalla vehnäjauhot ja kerma, ja suurusta keitto. Mausta keitto (tarvittaessa voit lisätä palan liemikuutiosta tai suolaa), ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi keittoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoita juusto sulaksi. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

- Marketta Isoherranen